Dom mladih
0

Uručenje stipendija za 55 talentovanih učenika iz FBiH

FENA
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke 29. oktobra u Domu mladih upriličit će dodjelu priznanja i stipendija za 55 talentovanih učenika iz Federacije Bosne i Hercegovine, koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima iz matematike, fizike i informatike.

Ovi talentirani učenici u ovoj godini donijeli su BiH 16 olimpijskih priznanja, od čega pet bronzanih i srebrenu medalju.

Na već tradicionalnoj manifestaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke "Znanjem u budućnost", pored priznanja za postignuti uspjeh i prepoznatljive rezultate u znanju, Ministarstvo će za 55 talentovanih učenika iz Federacije BiH dodijeliti i pojedinačne novčane nagrade - stipendije, koje u ovisnosti od nivoa takmičenja i plasmana, iznose od 500 do 2.800 KM. Time se broj mladih ljudi koje Federalno ministarstvo podržava kroz različite projekte od 2007. povećao na gotovo 1.500 stipendista Ministarstva.

Ovim i sličnim projektima Ministarstvo želi afirmirati mlade i talentovane ljude koji svojim predanim radom i zalaganjem daju ogroman doprinos promociji bosanskohercegovačkog znanja u cijelom svijetu. Na manifestaciji "Znanjem u budućnost" Ministarstvo će dodijeliti i plakete zahvale najuspješnijim nastavnicima, profesorima, školama i stručnim udruženjima koja su pripremala učenike za takmičenja.