{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uručene nagrade dobitnicama nagradne igre Ekopaka

F
FENA
3.3.2015. u 14:08
0
1
Uručene nagrade dobitnicama nagradne igre Ekopaka
0
Direktori kompanija Henkel BH Predrag Armuš i Nestle Adriatic BH Jasmin Kukuljac uručili su nagrade dobitnicama nagradne igre Ekopaka "Zelena tačka vas vodi u Evropu".


Vaučeri u iznosu od 5.000 KM, koji su namijenjeni za putovanje u evropsku zemlju po izboru koja ima uspostavljen sistem Zelene tačke, uručeni su dobitnicama Leili Nedžibović iz Tuzle i Jeleni Nikić iz Doboja.

Dobitnice nagrada su za učešće u nagradnoj igri iskružile i poslale znak Zelene tačke upravo s ambalaže proizvoda kompanija Henkel BH i Nestle Adriatic BH.

Ovo su društveno odgovorne kompanije koje putem Ekopaka ispunjavaju zakonske obaveze vezane za ambalažu i koje na ambalaži svojih proizvoda koriste znak Zelene tačke, saopćeno je iz Ekopaka.Ekopak je ispunjavanjem uvjeta i standarda poslovanja postao član PRO EUROPE-a, krovne evropske organizacije operatera sistema čije je sjedište u Briselu i na taj način osigurao status ekskluzivnog davatelja prava na korištenje Zelene tačke za tržište BiH.

Ekološki osviještenim potrošačima sve je više bitno da kupuju proizvode koji na sebi imaju znak Zelene tačke, jer tako daju svoj doprinos reciklaži ambalažnog otpada i očuvanju okoliša.

Ekopak poziva sve proizvođače, uvoznike i krajnje snabdjevače, sve one koji na tržište stavljaju ambalažu ili proizvode u ambalaži, da se pridruže brojnim kompanijama i uključe u sistem upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom putem Ekopaka, te da ambalažu svojih proizvoda označavaju znakom Zelene tačke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: