{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Završena Ekopak nagradna igra: U Evropu putuju Leila Nedžibović i Jelena Nikić

Klix.ba
6.2.2015. u 16:03
40
Završena Ekopak nagradna igra: U Evropu putuju Leila Nedžibović i Jelena Nikić
40
Izvlačenjima sretnih dobitnika, koja su održana 5. februara u Sarajevu i Banjoj Luci, završena je nagradna igra Ekopaka "Zelena tačka vas vodi u Evropu".
Dobitnice glavnih nagrada, putovanja za dvije osobe u evropsku zemlju koja je u sistemu Zelene tačke su Leila Nedžibović iz Tuzle i Jelena Nikić iz Doboja.

Za učešće u nagradnoj igri, bilo je potrebno iskružiti i poslati znak Zelene tačke sa ambalaže proizvoda zajedno sa deklaracijom iz koje se vidi koja kompanija stavlja proizvod na tržište. Naše sretne dobitnice, poslale su Zelenu tačku sa ambalaže kompanija Henkel i Nestle Adriatic BH.

Ove kompanije su prepoznale značaj međunarodno zaštićenog znaka Zelena tačka koji se stavlja na ambalažu proizvoda i preko Ekopaka ispunjavaju svoje zakonske obaveze vezane za iskorištenje i reciklažu ambalažnog otpada.

Na taj način šalju poruku svoje društvene odgovornosti, brige za ambalažni otpad koji nastaje nakon što se njihov proizvod potroši i o svom doprinosu zaštiti okoliša.

Potrošači u našoj zemlji sve više prihvataju znak Zelene tačke i na policama trgovina traže proizvode koji ga imaju, jer na taj način direktno učestvuju u reciklaži ambalažnog otpada.

U okviru nagradne igre, organizirane su i promocije u tržnim centrima u Banjoj Luci, Bihaću, Zenici, Tuzli, Sarajevu i u Mostaru.

Ekopak i ovom prilikom poziva sve proizvođače, uvoznike i krajnje snabdjevače da se uključe u sistem koji u našoj zemlji uspješno uspostavlja bosanskohercegovačka privreda okupljena oko Ekopaka, po uzoru na najefikasnije sisteme zemalja Evrope i da ambalažu svojih proizvoda označavaju znakom Zelene tačke.

Spisak dobitnika utješnih nagrada, bit će objavljen u narednih pet dana na www.ekopak.ba i www.zelenatacka.ba i na Ekopak FB stranici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: