{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Uručene diplome trećoj generaciji Gestalt psihoterapeuta

F
FENA
27.3.2011. u 18:59
0
12
Uručene diplome trećoj generaciji Gestalt psihoterapeuta
0
Uručene diplome trećoj generaciji Gestalt psihoterapeuta
Ceremonija dodjele diploma trećoj generaciji Gestalt psihoterapeuta u BiH upriličena je danas u Sarajevu.
Nakon petogodišnje edukacije, diplomu je dobilo 16 psihoterapeutkinja. Diplomantice su: Aida Gibanica, Ajla Džinović, Alma Kovačić, Đana Lončarica, Jasmina Šabović, Jasminka Behrem, Marija Pavlović, Meliha Trumić, Narcisa Begović-Zuko, Olja Ljiljak-Kapidžić, Sabina Duman, Safeta Lukačević, Sandra Zorić, Selma Gaši, Senka Čimpo i Srebrenka Hota.

Organizator edukacije bilo je Psiho-Integrum, Društvo za obrazovanje i usluge u Sarajevu, koje radi u saradnji s Institutom za edukaciju iz Gestalt psihoterapije sa Malte koji ima akreditaciju Evropske asocijacije za psihoterapiju i Gestalt psihoterapiju.

“To znači da sa diplomom Gestalt psihoterapeuta koja se dobije ovdje, diplomanti mogu aplicirati za međunarodne certifikate ili licencu za rad, tako da u svakoj državi koja je članica Evropske asocijacije oni mogu bez dodatnih edukacija obavljati svoju praksu”, kazala je Feni osnivač Psiho-Integruma i Gestalt psihoterapeutkinja Sanela Selmanović.

Ovim se dobija diploma psihoterapeuta - tu nema upotrebe medikametozne terapije, to je terapija, laički rečeno, “riječima”, pojasnila je Selmanović.

Program ove edukacije je na nivou postdiplomskog studija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: