{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uručene diplome trećoj generaciji Gestalt psihoterapeuta

F
27.3.2011. u 18:59
0
12
Uručene diplome trećoj generaciji Gestalt psihoterapeuta
0
Uručene diplome trećoj generaciji Gestalt psihoterapeuta
Ceremonija dodjele diploma trećoj generaciji Gestalt psihoterapeuta u BiH upriličena je danas u Sarajevu.
Nakon petogodišnje edukacije, diplomu je dobilo 16 psihoterapeutkinja. Diplomantice su: Aida Gibanica, Ajla Džinović, Alma Kovačić, Đana Lončarica, Jasmina Šabović, Jasminka Behrem, Marija Pavlović, Meliha Trumić, Narcisa Begović-Zuko, Olja Ljiljak-Kapidžić, Sabina Duman, Safeta Lukačević, Sandra Zorić, Selma Gaši, Senka Čimpo i Srebrenka Hota.

Organizator edukacije bilo je Psiho-Integrum, Društvo za obrazovanje i usluge u Sarajevu, koje radi u saradnji s Institutom za edukaciju iz Gestalt psihoterapije sa Malte koji ima akreditaciju Evropske asocijacije za psihoterapiju i Gestalt psihoterapiju.

“To znači da sa diplomom Gestalt psihoterapeuta koja se dobije ovdje, diplomanti mogu aplicirati za međunarodne certifikate ili licencu za rad, tako da u svakoj državi koja je članica Evropske asocijacije oni mogu bez dodatnih edukacija obavljati svoju praksu”, kazala je Feni osnivač Psiho-Integruma i Gestalt psihoterapeutkinja Sanela Selmanović.

Ovim se dobija diploma psihoterapeuta - tu nema upotrebe medikametozne terapije, to je terapija, laički rečeno, “riječima”, pojasnila je Selmanović.

Program ove edukacije je na nivou postdiplomskog studija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: