Dodijeljeni certifikati
0

Prvih 30 projekt menadžera u BiH po programu IPMA

Sarajevo-x.com
Grupna slika sa dodjele certifikata
Grupna slika sa dodjele certifikata
U svečanoj sali hotela "Sunce" u Vogošći, ”Udruženje za upravljanje projektima u Bosni i Hercegovini – UUPuBiH” upriličilo je svečanu dodjelu certifikata za 30 polaznika koje je provedeno od strane “IPMA - International project manager association, Zurich Switzerland”.

U uvodnom obraćanju Almin Fočo član Upravnog odbora Udruženja se zahvalio polaznicima koji su vjerovali u važnost stručne naobrazbe i time pokazali da žele unaprijediti svoju poslovnu karijeru. Čestitao je svima što su i zvanično zavedeni u centralnu bazu podataka IPMA-e kao project menadžeri iz Bosne i Hercegovine i svakako predstavljaju ambasadore naše zemlje iz oblasti projekt menadžmenta.

Predsjednik udruženja gosp. dr. Slobodan Lukić je rekao da su pripreme trajale skoro 2,5 godine. Posebno je naglasio da se projekt kojeg vodi udruženje uspješno nastavlja, i da je istraživanje pokazalo da postoji ogroman interes u BiH posebno u RH za projekt menadžerima koji posjeduju međunarodno priznate certificate. Zbog toga će udruženje u narednom periodu raspisati konkurs za edukaciju 250 projekt menadžera, te da je Udruženje potpisalo Sporazum o poslovnoj saradnji sa Sveučilištem "Vitez“ iz Travnika o zajedničkom organiziranju edukacije iz oblasti upravljanja projektima.

Specijalni gosti svečane manifestacije su bili dr. Danijel Scheiffele iz Švicarske, počasni član IPMA-e i njen predsjednik od 2000-2002. god., i Aleksandra Stojanović, koordinatorica za certificiranje projektnih menadžera u Udruženju za upravljanje projektima Francuske.

Gospodin Scheiffele je iskoristio prigodu da svečano uruči certifikate svim polaznicima.

Više informacije na stranicama www.uup.ba I www.ipma.ch