Konjic
1

Uručena školska oprema djeci iz socijalono ugroženih porodica

FENA
U prostorijama Centra za socijalni rad u Konjicu danas je ministar finansija u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Samir Hadžihusejnović zajedno s direktorom tog centra Senadom Kraljušićem, uručio djeci iz socijalo ugroženih porodica 140 kompleta torbi i školskog pribora.

"Ovo je simbolična pomoć koju je Vlada našeg kantona, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, osigurala kako bismo vam barem donekle u ovim teškim uslovima pomogli u pripremama za početak nove školske godine.

Vama, koji od ponedjeljka ulazite u školske klupe, u svoje lično ime, u ime kolege dr. Boškovića, ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi, na čiji je prijedlog Vlada odobrila kupnju ovih torbi i školskog pribora, kao i u ime cijele Vlade želim puno uspjeha u novoj školskoj godini", kazao je obraćajući se učenicima i njihovim roditeljima ministar Hadžihusejnović.

Inače, Vlada je na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi za učenike socijalno ugroženih porodica s područja HNK osigurala 1 000 kompleta torbi i školskog pribora, koji će putem centara za socijalnu skrb učenicima biti uručeni do početka školske godine.

Ministara Hadžihusejnovića i njegove saradnike nakon uručivanja torbi i školskog pribora primio je načelnik Općine Konjic Emir Bubalo.

Bubalo je goste ukratko upoznao sa stanjem u općini Konjic, s posebnim osvrtom na posljedice požara, koji je na području te općine aktivan već više sedmica.