{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uručen mamograf Domu zdravlja Višegrad

S
27.10.2008. u 14:26
0
0
Uručen mamograf Domu zdravlja Višegrad
0
Uručen mamograf Domu zdravlja Višegrad
Predstavnice Asocijacije udruženja za brigu o pacijenticama/pacijentima oboljelim od raka dojke u BiH uručila je mamograf Domu zdravlja Višegrad, te na ovaj način omogućili da žene iz ove regije imaju kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Sredstva za kupovinu mamografa prikupljena su u okviru kampanje "Zagrljaj podrške“, a cijena jednog mamografa je 75.000 KM.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Veliko zadovoljstvo je što danas, godinu nakon početka kampanje „Zagrljaj podrške“, možemo reći da su ispunjeni ciljevi, te da je podignuta svijest kod žena, a i da su prikupljena sredstava za kupovinu mamografa za domove zdravlja u Olovu i Višegradu“, rekla je Suadeta Bobić, predsjednica Asocijacije.

Ona je istaknula da je u okviru kampanje prikupljeno 140.000 KM, te da je dodatnih 10.000 KM obezbijedila kompanija Hoffman La Roche Ltd. Basel.

Obzirom da će Dom zdravlja Višegrad uskoro preseliti u nove prostorije, ovaj mamograf omogućava i kvalitetno kompletiranje potrebne opreme, kao bitan segement zdravstvene zaštite.

"Veoma smo zahvalni ministrima zdravstva iz Republike Srpske i Federacije BiH koji su imali sluha i donijeli odluku da se ovaj mamograf donira u Višegrad“, naglasila je Jasna Vidaković, direktorica Doma zdravlja Višegrad.

Prema riječima Azre Ikalović, zamjenice predsjednice Asocijacije veliki zadatak je pred Udruženjem žena oboljelih od raka dojke Aska iz Višegrada, koje u narednom periodu mora animirati žene u ovom dijelu naše zemlje da redovno dolaze na preglede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: