BiH
0

Uređenje pješačke staze na pijaci Sirano

Sarajevo-x.com
U toku su radovi na sanaciji i uređenju pješačke staze u pasažu kod pijace "Sirano" koji povezuje ulice Maršala Tita i Branilaca Sarajeva.

Projekt je uvršten u ovogodišnji budžet Općine Centar na zahtjev stanovnika Mjesne zajedice "Trg oslobođenja-Centar". Naime, zbog ulegnuća asfalta na stazi su se prilikom padavina stvarale velike lokve, što je otežavalo pješačku komunikaciji i prilaz trgovkama.

Radovi su počeli 13. oktobra 2010. godine, a završetak je planiran do 7. novembra, ukoliko to dozvole vremenske prilike. Izvođač je građevinska firma "Sela", dok je za nadzor zadužena firma "Energoinvest" d.d. Sarajevo. U dosadašnjem toku radova postavljeni su rigoli za odvod oborinskih voda koji će biti priključeni na kišnu kanalizaciju. Nakon toga planirano je asfaltiranje pješačke staze.

Projekat finansira Općina Centar sa 23.000 KM, a radovi se izvode na osnovu ugovora o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda kojeg su potpisali općinski načelnik Dževad Bećirević i direktor firme "Sela" Sead Tutić. Početkom maja ove godine ista građevinska firma je završila sanaciju pristupnog puta do pijace “Sirano” iz Ulice Branilaca Sarajeva (broj 31 i 33) gdje su oštećene kamene ploče zamijenjene novim kamenom “hreša”, saopćeno je iz Općine Centar.