{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uputstva za kretanje u poplavljenom području

S
10.6.2014. u 18:38
0
0
Uputstva za kretanje u poplavljenom području
0
Uputstva za kretanje u poplavljenom području
Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta upozorilo je danas stanovnike Vučilovca i okolnih naselja, kao i druga lica, da bez velike potrebe ne ulaze na područja koja su poplavljena.
"Ukoliko imaju prijeku potrebu da ulaze na područja pogođena poplavom, dužna su da koriste zaštitnu opremu - gumene čizme i rukavice, maske za nos i usta, te zaštitna odijela", saopšteno je iz Odjeljenja Vlade Brčko distrikta za zdravstvo i ostale usluge.

Stanovništvo je upozoreno i da prilikom odlaska u područja pogođena poplavom obavezno nose flaširanu vodu, suvu i konzervisanu hranu, da vode računa o higijeni ruku, naročito prilikom konzumiranja hrane, pušenja cigareta i slično, da se drže dalje od oborenih električnih vodova, i da se, ukoliko dođe do povređivanja, obavezno jave u najbližu zdravstvenu ustanovu jer je svaku, pa i najmanju povredu, neophodno medicinski tretirati i provesti antitetanusnu zaštitu.

Stanovnicima Vučilovca i okolnih naselja data su i uputstva kako da se ponašaju prilikom povratka sa poplavljenih područja i to da po povratku sa terena opremu za jednokratnu upotrebu bace na za to predviđeno mjesto, a drugu opremu detaljno operu i dezinfikuju, zatim da operu ruke, lice i kompletno tijelo.

Takođe, potrebno je vozila koja su korištena za transport robe i ljudi oprati neposredno po povratku ili izvršiti dezinfekciju vozila, te se, ukoliko se pojave neki od simptoma bolesti koji upućuju na moguću zaraznu bolest, odmah javiti ljekaru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: