{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upućena dokumentacija u predmetu Vučurević

F
29.6.2011. u 17:04
0
0
Upućena dokumentacija u predmetu Vučurević
0
Upućena dokumentacija u predmetu Vučurević
Božidar Vučurević
Tužilaštvo BiH na osnovu Zahtjeva Višeg suda u Beogradu, dostavljenog 9. juna, uputilo je dopunsku dokumentaciju u predmetu protiv Božidara Vučurevića, koja se odnose na zahtjev za njegovo izručenje Bosni i Hercegovini.
Postupajući po navedenom Zahtjevu Višeg suda u Beogradu, a na osnovu Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima upućena je dopunska dokumentacija koja se, između ostalog, odnosi na podatke o predmetu Tužilaštva BiH, kao i postojanje osnova sumnje da je Božidar Vučurević počinio krivično djelo ratnog zločina koje mu se stavlja na teret naredbom Tužilaštva BiH o sprovođenju istrage.

Također, dopunska dokumentacija se odnosi i na informacije da u BiH nije moguće suđenje u odsutnosti, te da u pravosudnom sistemu BiH ne postoji smrtna kazna, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Dio dokumentacije odnosi se i na podatke o oštećenim žrtvama u predmetu.

U skladu s navedenim zahtjevom i Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći, te Zakonom o krivičnom postupku BiH, Tužilaštvo BiH smatra da ovaj predmet treba biti procesuiran pred domaćim pravosudnim institucijama, zbog čega je ranije i zatraženo izručenje Božidara Vučurevića pravosuđu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: