Tužilaštvo BiH
0

Podnesen prijedlog za molbu za izručenje Vučurevića

SRNA
Božidar Vučurević
Božidar Vučurević
Tužilaštvo BiH uputilo je Ministarstvu pravde prijedlog za raspisivanje molbe za izručenje domaćem pravosuđu Božidara Vučurevića koji je uhapšen 4. aprila na graničnom prelazu između BiH i Srbije.

Tužilaštvo BiH zahtjev zasniva na činjenici da je Vučurević državljanin BiH, te da se protiv njega vodi istraga u Tužilaštvu, gdje je osumnjičen za ratni zločin na području Trebinja.

S obzirom da je riječ o državljaninu BiH, osumnjičenom za ratne zločine na području ove zemlje, Tužilaštvo smatra da predmet treba biti procesuiran pred domaćim pravosudnim institucijama, te je zbog toga uputilo prijedlog Ministarstvu pravde za raspisivanje molbe za izručenje. 

Dalje aktivnosti u vezi sa podneskom u nadležnosti su Ministarstva pravde i Ministarstva inostranih poslova BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. 

Policija Srbije uhapsila je 4. aprila Božidara Vučurevića na graničnom prelazu Karakaj, između Zvornika i Malog Zvornika, po međunarodnoj potjernici Hrvatske.

Optužnica Hrvatske tereti Vučurevića za bombardovanje Dubrovnika 90-ih godina, kada je obavljao funkciju načelnika opštine Trebinje.