{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uprkos zabrani počeli radovi na Vjetrenici

F
19.8.2009. u 11:42
0
1
Uprkos zabrani počeli radovi na Vjetrenici
0
Uprkos zabrani počeli radovi na Vjetrenici
Radovi na osvjetljenju Vjetrenice započeli su ograđivanjem ulaza u Vjetrenicu i njegovim pretvaranjem u gradilište i to uprkos zabrani zbog postupka proglašenja Vjetrenice spomenikom prirode te uprkos stalnim upozoravanjima speleologa i Udruge "Vjetrenica - Popovo polje", istakao je predsjednik te udruženja Ivo Lučić.
Okolnosti nasilnog izvođenja radova, izigravajući sve zakone, decidirani stav struke s najviše svjetske razine i dobronamjerna zauzimanja desetaka stručnjaka i nevladinih organizacija na terenu žalosna je bilanca današnje Bosne i Hercegovine, navodi Lučić.

"Između činjenice da se radi o vrhunskoj svjetskoj vrijednosti i grčevitoj borbi vlasti da se zadrži nezaštićena pod firmom da se o njoj brine lokalna vlast, postoji niz apsurdnih veza. Pri tome, ona se licemjerno dovodi u vezu s voljom i tobožnjim pravom lokalne i krajnje nekompetentne sredine, kao da se u bilo čemu drugom istaknute vrijednosti tako postupalo", ističu u Speleološkog udruzi "Vjetrenica-Popovo polje".

Jako nas žalosti i uznemirava činjenica da lokalno mnijenje u značajnoj mjeri instrumentalizira katolički svećenik Pero Pavlović, koji se nalazio ispred Vjetrenice gdje je uputio prijetnje da će nam razbiti fotoaparat, navode u ovom udruženju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: