Uz ranije osude
312

Uprkos osporavanju Križni put u Stocu blagoslovio mostarski biskup Ratko Perić

G. Š.
Križni put u Stocu blagoslovio je mostarski biskup Ratko Perić koji je pred odlazak u penziju, u sklopu svečanosti povodom Ilindana koji se obilježava sutra 20. jula u Župi Stolac.
Blagoslov križnog puta održan je u subotu u večernjim satima uz mnoštvo okupljenih svećenika i vjernika, čime je i započela svečanost obilježavanja zaštitnika župe Stolac Sv. Ilije Proroka.

Veliki broj vjernika se okupio na događaju, a nakon obreda na Križevcu kod Zavjetnoga križa župnik don Rajko Marković se obratio prisutnima s kratkim tumačenjem projekta Križnoga puta.

Načelnik Stjepan Bošković je tok prilikom kazao da je cijeli projekt izgradnje Križnog puta legalan, iako su neki uložili velike napore kako bi izgradnju Križnog puta osporili i uništili.

Biskup Perić je rekao kako izgradnja Križnog puta nije provokacija u Stocu, nego izraz milosrđa jednih prema drugima.

Podsjetimo da je izgradnja križnog puta u Stocu izazvala osporavanje mnogih građana tog hercegovačkog kraja.

Građani okupljeni oko Inicijative za Stolac najoštrije su osudili aktivnosti na izgradnji križnog puta u prvoj zoni nacionalnog spomenika Stari grad u Stocu gdje je, kako su naglasili odlukom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH zabranjena svaka gradnja.