{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uprkos lošem zdravstvenom stanju Dragomir Andan i dalje štrajkuje glađu

S
8.9.2010. u 14:32
0
13
Uprkos lošem zdravstvenom stanju Dragomir Andan i dalje štrajkuje glađu
0
Uprkos lošem zdravstvenom stanju Dragomir Andan i dalje štrajkuje glađu
Dragomir Andan (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Bivši direktor Policije Republike Srpske Dragomir Andan, koji deseti dan štrajkuje glađu ispred zgrade OHR-a u Banjoj Luci, kaže da je njegovo zdravstveno stanje loše, ali da će istrajati u svojoj namjeri i traženju osnovnih, ljudskih i građanskih prava.
"Imam dosta telefonskih poruka, veliku podršku građana RS i BiH, slučajnih prolaznika koji nailaze, pa čak i ono što me iznenadilo podršku iz Federacije BiH, a to su moji prijatelji i poznanici", rekao je Andan Srni.

On je dodao da ga iz kancelarije OHR-a u Banjoj Luci još niko nije posjetio, niti kontaktirao, ali da svako jutro, idući na posao, nijemo prolaze pored njega, kao pored spomenika, ne primjećujući ga.

"Do sada su bile dvije ljekarske intervencije hitne pomoći, a juče su mi predlagali da se javim na detaljniji pregled kod doktora zbog uroloških i kardiovaskularnih problema, ali sam to odbio jer su čvrste i jasne moje namjere da istrajem u svojim zahtjevima", rekao je Andan.

Bivši direktor Policije RS Dragomir Andan 30. avgusta je započeo štrajk glađu ispred prostorija OHR-a u Banjoj Luci, tražeći da još jednom budu sagledane okolnosti pod kojim ga je OHR prije više od tri godine smijenio i oduzeo mu lične dokumente.

Andana je smijenio nekadašnji visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak 10. jula 2007. godine, pod obrazloženjem da je dio mreže podrške nekadašnjem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću, te da je zastrašivao novinare i građane koji su htjeli da je razotkriju.

Kancelarija visokog predstavnika u BiH saopštila je nakon početka štrajka da ne postoje nove okolnosti koje bi opravdale ukidanje sankcija nametnutih Andanu, te da stoga one i dalje ostaju na snazi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: