BiH
96

Uprkos kiši, stotine Zeničana posjetilo Zeničku čimburijadu

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Roštilji, ražnjevi, čimburi, pjesma i smijeh obilježili su današnju Zeničku čimburijadu koja predstavlja dugogodišnju tradiciju Zenice.

Današnja kiša nije pokvarila atmosferu na Kamberovića polju na kojem se okupilo više stotina Zeničana, ali i posjetilaca iz drugih bosanskohercegovačkih gradova.

Zenički ugostitelj Rasim Salčinović i ove godine svojim sugrađanima je napravio čimbur od 1.500 jaja, a čimbura nije falilo ni kod drugih posjetilaca Zeničke čimburijade.

Rafteri Sportsko-rekreativnog kluba "Bosna" sa regatom niz rijeku Bosnu obilježili su početak rafting sezone, a ni ova godina nije prošla bez proljetnog kupanja Zeničanina Emilijana Kneževića u rijeci Bosni. Uz podršku prijatelja i sugrađana Knežević je i danas ušao u hladnu rijeku Bosnu i ispunio svoju preuzetu obavezu.

"Ja sam star, ali ova tradicija je za mene mladost koju ću nastaviti i naredne godine, ako ne umrem do tada", poručio je Knežević nakon kupanja.

Čimburijada će trajati danas do kasnih večernjih sati uz veselu atmosferu koja prkosi niskim temperaturama, u odnosu na jučerašnje i kiši koja neprestano pada.