|

Upriličeno božićno čestitanje kardinalu Puljiću

Upriličeno božićno čestitanje kardinalu Puljiću
0
F
FENA
24.12.2011. u 13:40
20
komentara
0

dijeljenja
1/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
2/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
3/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
4/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
5/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
6/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
7/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
8/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Katolički svećenici, redovnici i redovnice koji djeluju u Sarajevu, kao i oni iz drugih mjesta koji su se zatekli u glavnom gradu BiH, danas su u dvorani Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog zajednički čestitali Božić vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću.
Bila je to prilika i za međusobno čestitanje između svećenika, redovnika i redovnica, a prigodnu čestitku kardinalu Puljiću uime svih svećenika i časnih sestara izrekao je dr. Mario Bernadić, profesor dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.

Zahvaljujući na čestitkama za ovaj veliki blagdan, kardinal Puljić je kazao da njegov poticaj vjeri u Novoj godini jeste njegova želja da bude što manje malodušnosti, mlakosti i bezvoljnosti, a da zrači svjedočka vjera otvorenog srca.

"Neka u ovim božićnim danima poraste vjera i uvjerenje i prepoznatljiv stav opredijeljenosti za Isusa. Neka nas on prati u hodu vremena da budemo ostvareni u vremenu, u Novoj 2012. godini", kazao je, između ostalog, Puljić.

Kardinal je, također, povodom obilježavanja 130. obljetnice obnove redovne crkvene hijerharhije u BiH, dodijelio zaslužnim redovnicama zlatne plakete s likom Josipa Stadlera i sarajevske katedrale kao priznanje od Vrhbosanske nadbiskupije.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...