{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upriličen prijem za kakanjske heroje koji su spašavali mještane Bara

7.1.2015. u 15:42
2
0
Upriličen prijem za kakanjske heroje koji su spašavali mještane Bara
2
U uredu načelnika Općine Kakanj, Nermina Mandre, danas je upriličen prijem za vatrogasce, policajce, građane i pripadnike Čete za spašavanje RMU Kakanj koji su pokazali veliku hrabrost i požrtvovanost u akciji spašavanja ljudi ugroženih klizištem u noćnim satima sa 4. na 5. januar 2015. godine.
Uz plakete za hrabrost ovim osobama su dodijeljene i novčane nagrade u iznosu od po 100 KM.

Vatrogasci koji su se istakli hrabrošću i požrtvovanošću su Amir Hadžić, Kemal Šolbić, Goran Srdić, Irfan Jašarspahić, Elvir Muflizović, Faruk Bečirhodžić i Halim Kulović (komandir).

Plakete za hrabrost i novčane nagrade dodijeljene su policajcima Policijske stanice Kakanj Vedranu Bloudeku, Asmiru Hasagiću i Goralija Harisu.

Nagrađeni su i pripadnici Čete za spašavanje Rudnika mrkog uglja Kakanj Ganić Nusret, Durmiš Mehmed, Haris Velagić, Eldin Berbić i Goralija Muamer.

Plaketu i novčanu nagradu dobili su i momci koji su učestvovali u akciji spašavanja Edis Hadrović, Karamuja Admir i Karamuja Adin.

Plakete za hrabrost i požrtvovanost su dodijeljene i sljedećim subjektima: Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Kakanj, Federalnoj upravi civilne zaštite, Domu zdravlja Kakanj, Upravi policije MUP-a ZDK, Policijskoj stanici Kakanj i Četi za spašavanje RMU Kakanj, saopćeno je iz Press službe Općine Kakanj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: