|

Upriličen prijem za kakanjske heroje koji su spašavali mještane Bara

Upriličen prijem za kakanjske heroje koji su spašavali mještane Bara
2
Klix.ba
7.1.2015. u 15:42
0
komentara
2

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
U uredu načelnika Općine Kakanj, Nermina Mandre, danas je upriličen prijem za vatrogasce, policajce, građane i pripadnike Čete za spašavanje RMU Kakanj koji su pokazali veliku hrabrost i požrtvovanost u akciji spašavanja ljudi ugroženih klizištem u noćnim satima sa 4. na 5. januar 2015. godine.
Uz plakete za hrabrost ovim osobama su dodijeljene i novčane nagrade u iznosu od po 100 KM.

Vatrogasci koji su se istakli hrabrošću i požrtvovanošću su Amir Hadžić, Kemal Šolbić, Goran Srdić, Irfan Jašarspahić, Elvir Muflizović, Faruk Bečirhodžić i Halim Kulović (komandir).

Plakete za hrabrost i novčane nagrade dodijeljene su policajcima Policijske stanice Kakanj Vedranu Bloudeku, Asmiru Hasagiću i Goralija Harisu.

Nagrađeni su i pripadnici Čete za spašavanje Rudnika mrkog uglja Kakanj Ganić Nusret, Durmiš Mehmed, Haris Velagić, Eldin Berbić i Goralija Muamer.

Plaketu i novčanu nagradu dobili su i momci koji su učestvovali u akciji spašavanja Edis Hadrović, Karamuja Admir i Karamuja Adin.

Plakete za hrabrost i požrtvovanost su dodijeljene i sljedećim subjektima: Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Kakanj, Federalnoj upravi civilne zaštite, Domu zdravlja Kakanj, Upravi policije MUP-a ZDK, Policijskoj stanici Kakanj i Četi za spašavanje RMU Kakanj, saopćeno je iz Press službe Općine Kakanj.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.