Nakon požara
0

Uprava Hametove pijace iz Tuzle: Nemamo namjeru prodavati zemljište, želimo nastaviti rad

Klix.ba
Foto: FENA
Foto: FENA
Nakon što je prije tri dana u potpunosti izgorjela Hametova pijaca u Tuzli, gdje je veliki broj ljudi radio i prehranjivao svoje porodice, pojavile su se špekulacije o uzrocima požara. Iz Uprave Hametove pijace su se tim povodom oglasili, poručivši da nemaju namjeru prodavati zemljište gdje je bila smještena pijaca.

Iz Uprave su poručili kako žele obnoviti pijacu da bi nastavili raditi, odbacujući sve navode o navodnoj prodaji zemljišta za izgradnju poslovne zgrade.

"Kao vlasnici pijace koja je 05.05.2017. godina. pretrpjela ogromnu štetu, kako za nas kao vlasnike tako i za naše zakupce , osjetili smo dužnost da se samoinicijativno obratimo javnosti putem medija jer iz sredstava javnog informisanja proteklih dana nas nije niko kontaktirao. Kako bismo izbjegli raznorazne špekulacije koje se plasiraju putem raznih portala o mogućim uzrocima požara želimo da kažemo da i mi nestrpljivo iščekujemo zvanične informacije o nemilom događaju. Mi nemamo namjeru prodavati zemljište za gradnju stambeno poslovnih kompleksa, naš jedini i primarni cilj sada je obnoviti izgoreni dio", naglašavaju iz Uprave.

Poručuju kako će što prije u funkciju staviti nove štandove čija isporuka se očekuje već danas, a optimistični su da će već slijedeće sedmice nastaviti raditi.

"Mi smo kao vlasnici spremni na svaki vid saradnje i dogovora kako bi ovi teški dani što prije ostali iza svih nas. Zahvaljujemo se Općini Tuzla i gradonačelniku Jasminu Imamoviću na iskazanoj brizi za naše zakupce i ponuđenom alternativnom rješenju. Našim zakupcima i građanima napravit ćemo još ljepše i ugodnije mjesto za prodaju i kupovinu", zaključili su iz Uprave Hametove pijace.

Podsjećamo, jučer je održana sastanak u upravi Grada Tuzle gdje je odlučeno da će svim trgovcima koji su pretrpjeli štetu, Grad omogućiti besplatno korištenje tezge na drugom mjestu i to u periodu od tri mjeseca.