BiH
0

Uprava društva Mercator ožalošćena gubitkom radnice

FENA
Uprava društva Mercator BH d.o.o. potvrdila je danas "gubitak članice svog kolektiva", 53-godišnje H. B., koja je izvršila samoubistvo skokom sa šestog sprata zgrade Uniprometa gdje se nalaze kancelarije "Mercatora".

"Izgubili smo vrijednu i odgovornu radnicu, osobu velikih ljudskih kvaliteta i prijatelja svih nas u Mercatoru, gdje je predano radila do posljednjeg dana svog života", navedeno je u saopštenju Uprave.

Iz Mercatora podsjećaju da je slučaj još pod istragom Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo te da ovo preduzeće iz poštovanja prema ožalošćenoj porodici nije u prilici iznositi lične motive za taj nesretni događaj koji je doveo do gubitka člana njihovog kolektiva.

Zbog toga mole predstavnike medija i širu javnost da porodici i kolegama i saradnicima stradale H. B. dozvole dostojanstven ispraćaj.

"Sada su nam na prvom mjestu pomoć i podrška porodici, uz koju smo u ovim tužnim trenucima", navedeno je u saopštenju iz Uprave društva Mercator BH d.o.o.

MUP Kantona Sarajevo jutros je oko 8 sati obaviješten o samoubistvu u krugu firme "Mercator" u ulici Marka Marulića, općina Novo Sarajevo.

Poznato je da je H. B. na posao stigla prije 8 sati, ali se ne zna šta ju je natjeralo na taj čin.