|

Upozorenje vozačima: Jak vjetar u Hercegovini, divlji konji kod Livna, klizište u Tarčinu

Upozorenje vozačima: Jak vjetar u Hercegovini, divlji konji kod Livna, klizište u Tarčinu
57
Klix.ba
24.2.2019. u 09:15
23
komentara
57

dijeljenja
Upozorenje vozačima: Jak vjetar u Hercegovini, divlji konji kod Livna, klizište u Tarčinu Foto: R. D./Klix.ba
Vozači koji se odluče da nedjelju provedu u vožnji trebali biti na oprezu na mnogim dionicama diljem BiH.
Tako je zbog ugaženog snijega na kolovozu obavezna upotreba lanaca za teretna vozila i tšlepere na dionici Mokro - Podromanija.

Vozače iz BIHAMK-a upozoravaju na jake bočne udare vjetra na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Na dionici A1 Zvirovići - Bijača zbog jakih udara vjetra brzina vožnje je ograničena na 60 km/h.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova na sanaciji odrona obustavljen je promet na M-16 Banja Luka - Crna Rijeka u mjestu Dabrac. Za vrijeme obustave promet se odvija alternativnim pravcem preko Čađavice.

Zbog izvođenja radova na ulazu u Bugojno (most preko rijeke Vrbas) na dionici M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, promet teretnih vozila se preusmjerava na dionicu Bugojno - Donji Vakuf - Travnik, dok vozila prometuju obilaznicom kroz naselja Kula i Kandija.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Na dionici M-15 Livno - Šujica preko prijevoja Borova Glava, upozoravaju vozače na učestale izlaske divljih konja na cestu.

Zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja ceste na dionici M-16 Prijedorska petlja - Klašnice, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac, Teslić - Karuše,
- M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Tasovčići - Klepci (most preko rijeke Bregave i raskrižje M-17 i M-6),
- M-18 Olovo - Kladanj (Karaula).

Zbog radova na R-418 Prozor - Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje - Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna. Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...