{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upozorenje građanima BiH: Ne putujte u Egipat

S
1.7.2013. u 13:47
0
18
Upozorenje građanima BiH: Ne putujte u Egipat
0
Upozorenje građanima BiH: Ne putujte u Egipat
Ministarstvo vanjskih poslova BiH preporučuje građanima BiH da izbjegavaju putovanja u Egipat, zbog trenutnih političkih i društvenih nemira u toj zemlji, navodi se u upozorenju ovog ministarstva.
Šef Kancelarije za odnose sa javnošću MVP-a Nebojša Regoje rekao je Srni da se na internet stranici Ministarstva vanjskih poslova BiH odranije nalazi upozorenje za državljane BiH koji putuju ili borave u Egiptu, a odnosi se na mogućnost pojave demonstracija, te upozorava na sigurnosne uslove.

U slučaju demonstracija, državljani BiH u Egiptu treba da ostanu u stanovima ili hotelima dok se situacija ne stabilizuje, navodi se u upozorenju MVP-a.

Građanima BiH se sugeriše da izbjegavaju sve demonstracije, a ukoliko se, ipak, nađu u blizini protesta treba da što prije napuste to područje.

Osim upozorenja u vezi sa sigurnosnim uslovima, na istoj stranici se mogu naći i druge osnovne informacije za putovanje u ovu zemlju, o opasnosti od mina, riziku od terorizma, sigurnosti na putevima, sanitarnim uslovima i drugo.

Građani BiH u Egiptu kojima je potrebna pomoć mogu se obratiti Ambasadi BiH u Kairu na brojeve telefona +202 374 99 191 ili +202 374 99 192.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: