{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Upozorenje državljanima SAD-a da sutra budu oprezni

S
2.5.2010. u 19:37
0
60
Upozorenje državljanima SAD-a da sutra budu oprezni
0
Upozorenje državljanima SAD-a da sutra budu oprezni
Američka ambasada u Sarajevu uputila je upozorenje američkim državljanima koji žive ili putuju u BiH da budu oprezni i svjesni opasnosti uoči najavljenog obilježavanja godišnjice dešavanja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu iz 1992. godine.
U saopštenju se navodi da prema pisanju nekih medija postoji značajan rizik od sukoba tokom tog marša i upozorava da čak i ako su demonstracije u suštini mirne one mogu postati nasilne i nepredvidive.

Ambasada podsjeća američke građane na nasilne događaje koji su se dogodili prošle sedmice ispred zgrade ambasade u Sarajevu nakon protesta.

"Trebate da izbjegavate ta okupljanja što je više moguće. Budite oprezni i svjesni okruženja i obratite pažnju na lokalne medije", ističe se u saopštenju, koje je objavljeno na sajtu američke Ambasade 30. aprila.

U organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske (RS) za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici sutra će po prvi put nakon 18 godina na mjestu zločina biti obilježena godišnjica dešavanja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu..

Prema programu Odbora Vlade Republike Srpske (RS) za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, obilježavanje godišnjice stradanja vojnika JNA počeće mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu koja je predviđena od 10.00 do 10.30 sati.

Okupljanje u Dobrovoljačkoj ulici za sutra je najavilo i Udruženje Zelene beretke, koje je pozvalo građane da dođu na, kako je navedeno, mirno okupljanje i odavanje počasti poginulim civilima i braniocima Sarajeva.

Ovo okupljanje najavljeno je za 9.00 sati na mjestu Drvenija u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici, a u 10.00 sati je predviđena šetnja do mosta "Suade Deliberović i Olge Sučić".

Prije najavljenog okupljanja zelenih beretki, portparol Kantonalnog MUP-a Irfan Nefić potvrdio Srni da će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo preduzeti sve mjere u okviru Zakona o javnom okupljanju kako bi obilježavanje 18. godišnjice stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u organizaciji Odbora Vlade RS prošlo na najbolji način.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i Gradsko Vijeće Grada Sarajeva zahtjevali su zabranu obilježavanja stradanja pripadnika JNA u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: