{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uposlenici Zavoda za zaštitu djece i omladine Pazarić najavljuju blokadu MP M-17

F
14.6.2007. u 13:40
0
0
Uposlenici Zavoda za zaštitu djece i omladine Pazarić najavljuju blokadu MP M-17
0
Uposlenici Zavoda za zaštitu djece i omladine Pazarić najavljuju blokadu MP M-17
Uposlenici Zavoda za zaštitu djece i omladine Pazarić blokirat će magistralni put M-17 u dijelu Pazarić - Resnik od 18. juna od 09.30 do 10.30 sati, a svaki naredni dan u 09.30 sati i produžavati blokadu za 30 minuta do ispunjenja njihovih zahtjeva.
Oni su u pismu federalnom premijeru Nedžadu Brankoviću obrazložili kako je povod ovoj mjeri nezadovoljstvo time što nije do danas udovoljio zahtjevima niti odgovorio na njihova pitanja, a ni odredio termin za prijem delegacije ove institucije. Najavljenom blokadom žele skrenuti pažnju cjelokupne bh. javnosti na nemoć pravne države da se suprotstavi kriminalu koji je, smatraju u Zavodu, očigledno prisutan u predmetnoj sudskoj nagodbi prema kojoj se Zarfa Dupovac "krivično odgovorna osoba" treba vratiti na poslove šefice računovodstva i v.d. direktora tog zavoda.

Naša želja je, ističu u pismu, da normalno radimo svoj posao i zaštitimo od kriminala, mita i korupcije najugroženiju kategoriju ljudi u BiH - mentalno hendikepirane osobe, jer ona nije zaslužila da joj ovo radi država Bosna i Hercegovina, koja im nije ništa ni dala.

Očito je da izbori više nikom nisu potrebni, jer nam je poslije političkih partija, institucija i države jedino preostala ulica, naglašavaju uposlenici, zaključujući dilemom ko to ima interes da na čelo ovakve ustanove ponovno vrati osobu koja je pravosnažno osuđena zbog nesavjesnog rada u službi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: