Odmor od rada
26

Uposlenici Općinskog suda u Sarajevu 20 dana na kolektivnom godišnjem odmoru

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Uposlenici Općinskog suda u Sarajevu od 16. jula nalaze se na kolektivnom godišnjem odmoru koji će trajati 20 radnih dana. S obzirom na to da se na slobodne dane dodaje i dani vikenda uposlenici Općinskog suda u Sarajevu s radom će početi tek 13. augusta 2018. godine.

Na osnovu Zakona o sudovima u Federaciji BiH, Zakona o plaćama i drugim naknadama sudija i tužilaca u FBiH, a shodno Preporuci VSTV-a BiH, predsjednica suda donijela je Odluku o kolektivnom korištenju godišnjeg odmora uposlenika Općinskog suda u Sarajevu za 2018. godinu.

"Uposlenici Općinskog suda u Sarajevu koristit će godišnji odmor od 16.07. do 10.08.2018. (20 radnih dana), tako da će otpočeti sa radom 13.08.2018. godine", piše u obavještenju.

Tokom kolektivnog godišnjeg odmora stranke ne mogu ulaziti u zgradu suda izuzev: u slučajevima iz nadležnosti Kantonalnog suda u Sarajevu, sudske policije, Tužilaštva KS i po pozivu, do prijemne kancelarije (da predaju podnesak), radi predaje zahtjeva za izdavanje raznih uvjerenja, radi ovjere isprava namijenjenih za upotrebu u inostranstvu, radi predaje zahtjeva u Zk ured i izdavanja zk izvataka i radi izdavanja govornica (posjete pritvorenim licima).