BiH
194

Uoči sutrašnjih protesta uhapšen učesnik demonstracija Mensur Hodžić Beko

Piše: Am. Dž.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U jutarnjim satima u blizini Narodnog pozorišta u Sarajevu uhapšen je jedan od učesnika sarajevskih protesta, Mensur Hodžić zvani Beko, rekao je u izjavi za Klix.ba učesnik sarajevskog Plenuma Drenko Koristović.

Koristović kaže kako je hapšenje Hodžića dan uoči najavljenih protesta u Sarajevu “očit pokušaj pritiska na demonstrante da odustanu od svoji namjera”.

Podsjećamo, članovi neformalnih grupa iz bh. gradova su jučer krenuli ma marš pod nazivom "Put slobode, put bez povratka". Oni će se okupiti u Sarajevu 9. maja, na Dan borbe protiv fašizma, Dan Evrope i na dan otvaranja Vijećnice, kako bi skrenuli pažnju na stanje u državi. Osnovni zahtjev je smjena Vlade na federalnom nivou.

“Reći ću otvoreno: Bekino hapšenje je politički čin. Odgovorno tvrdim da čovjek nije uradio ništa. Postavljam pitanje: Zašto policija demonstrante sklanja s ulica pred sutrašnje proteste? Beko je s nama bio svaki dan na protestima. Išli smo pred FUP gdje je on priveden, međutim nisu nam željeli ništa reći. Saznali smo da je jutros izvršen i pretres kuće njegove majke”, rekao je Koristović za Klix.ba.