BiH
0

UNSA: Konkurs za treći ciklus rodnih studija

FENA
UNSA (Foto: Arhiv/Klix.ba)
UNSA (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Raspisan je konkurs za upis studenata/ica na III ciklus doktorskog studija iz interdisciplinarne oblasti rodne studije u akademskoj 2013/2014. godini na Univerzitetu u Sarajevu, Centar za interdisciplinarne studije.

Studij se organizuje u trajanju od tri godine, a njegovim završetkom stiče se naučno zvanje: doktor nauka u oblasti rodnih studija.

Visina studentske školarine iznosi 5.000 KM po godini studija.

Pravo prijave na konkurs imaju: Kandidati/kinje koji su završili drugi ciklus studija i stekli 300 ECTS studijskih bodova u području društvenih i/ili humanističkih nauka, Kandidati/kinje koji su po ranijem Zakonu o visokom obrazovanju stekli titulu magistra nauka u području društvenih ili humanističkih nauka.

Uz prijavu na Konkurs kandidati/kinje su obavezni dostaviti: Biografiju,Izvod iz matične knjige rođenih,Uvjerenje o državljanstvu, Diplome o završenom prethodnom univerzitetskom obrazovanju, Uvjerenja o položenim ispitima tokom prethodnih studija, Uvjerenje o poznavanju engleskog jezika, Spisak objavljenih radova (ukoliko ih ima). Kandidat/kinja koji/a je stekao/la diplomu u inostranstvu prilaže i dokaz o nostrifikaciji/priznavanju diplome ili potvrdu da je taj postupak nostrifikacije u toku.

Kanidatima/kinjama koji/e se upišu na doktorski studij sa prethodno stečenom titulom magistra nauka iz oblasti rodnih studija priznaje se 60 ECTS.

Konkurs ostaje otvoren do 18. oktobra.

Prijave treba dostaviti na adresu: Centar za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu, Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, sa naznakom “Prijava za upis na doktorski studij Rodne studije”.

Više informacija o programu studija na web stranici www.cps.edu.ba.