BiH
0

FPN bogatiji za još jedan doktorski studij

FENA
Na Fakultetu političkih nauka (FPN) Univerziteta u Sarajevu večeras je, prigodnim obraćanjma, otvoren Treći ciklus Doktorskog studija iz oblasti Komunikologije.

Na ovaj ciklus upisalo se 14 kandidata kojima će tokom trogodišnjeg doktorskog studija biti omogućen pristup izučavanju komunikoloških disciplina u duhu savremenih akademskih tokova u naučno istraživačkim poljima.

Prisutnima se obratio dekan FPN-a prof.dr. Šaćir Filandra koji je pozdravio buduće doktore nauka i zaželio im uspješan rad.

"Uime FPN-a pozivam vas da, u duhu saradnje i na obostrano zadovoljstvo, sugerirate modele i načine za unapređenje našeg studija i Fakulteta", kazao je Filandra.

Rukovodilac doktorskih studija iz oblasti Komunikologije prof.dr. Emina Kečo - Isaković istakla je da se nada će ova generacija biti ona koja će nastojati ispraviti sve ono što ne valja i u društvu i u medijima.

"Mi trebamo učiniti iskorak ka evropskim sistemima u novinarstvu jer smo u moru 'farmi' i u procesu 'pinkoizacije' zagubili razloge postojanja novinarske profesije", kazala je Kečo -Isaković.

Svečanom otvaranju Trećeg ciklusa prisustvovao je i prorektor Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Dženan Džonlagić koji je podsjetio da iz BiH odlaze stručnjaci.

"Vi ste budućnost ljudskog kapitala koji nam je neophodan za dalji rast i razvoj društva i BiH u cjelini". istakao je.

Nakon ceremonije otvaranja ovog studija, budući doktori nauka su prisustvovali i prvom predavanju koje je održao prof.dr. Senadin Lavić.