{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Univerzitet u Zenici promovisao 648 diplomanata i 50 magistara

S
22.10.2011. u 14:17
0
41
Univerzitet u Zenici promovisao 648 diplomanata i 50 magistara
0
Univerzitet u Zenici svečano je promovisao 648 diplomanata prvog studijskog ciklusa i 50 magistara nauka, studenata drugog ciklusa, na trećoj zajedničkoj ceremoniji koja je održana u Areni Zenica.
Čestitke diplomantima i magistrima uputili su ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Bernadeta Galijašević i rektor Univerziteta u Zenici, Sabahudin Ekinović. Najuspješnijima tokom dodiplomskog, odnosno postiplomskog studija uručena su priznanja.

Rektor Ekinović je u izjavi za novinare kazao kako i dalje postoji nesrazmjer između broja diplomanata i potreba tržišta rada, ali da se stanje popravlja, jer najnoviji podaci govore da posao nakon godinu dana dobije najmanje dvije trećine fakultetski obrazovanih.

"Iako imamo ograničenja za pojedine studijske programe, Univerzitet u Zenici izlazi u susret mladim ljudima koji žele da studiraju i pokušavamo da pomirimo produkciju kadrova i potrebe tržišta. Nadam se da će u narednom periodu taj nesrazmjer biti značajnije smanjen", kazao je Ekinović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: