Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najjači ovi što negativno komentarišu takvi su prolazili samo pored fakulteta a prave se da sve znaju.
Molim Vas sve da mi obrazložite razliku školovanja na privatnom univerzitetu Science And Technology na Ilidži i Prirodno matematičkog fakulteta u Sarajevu? Naime prolaznost na PMFu je 2 od 700 studenata na prvoj godini, isti profesori rade na drugom univerzitetu gdje je prolaznost mnogo veća!
Razlika privatnog i drzavnog je sto na privatnom platis unaprijed dok na drzavnom placas prema tarifi korumpiranih profesora... kad zavrsis fax na privatnom posteno si zavrsio a na drzavnom si platio mito da zavrsis. Nazalost, tako je.
@HUGO 1. Studenti PMF prima sve koji se upišu bez prijemnog ispita. SSST ima prijemni ispit i skupu školarinu. SSST ima manje ispitnih rokova pa se ne smije opustiti. 2. Nastava SSST ima manje predmeta na godini . 3. Ispiti Na PMF profesor je gospodar predmeta. Na SSST se svaki pismeni ispit se kontroliše u Engleskoj i nastavno vijeće održi tri sastanka analizirajući svaku pojedinačnu ocjenu.
Koji su na zadnjoj godini, urucit diplome bez polaganja ispita i obrane rada
E tugo današnjih studenata, prije bi se reklo neki kursadžije...nema ovo sve veze sa obrazovanjem
Apsolventi su u najvećem Problemu. Rokova nemamo kako treba i kad treba, Prof ne žele ispitivati Studente, staž nam kasni 3 mjeseca. Dobiti 45 minuta za 2 parcijalna nije uredu, profesor nije dobar dan padaju svi.. Itd itd rwalnost UNTZ
Ma bravo, stvarajte još ovaca, nema nas dovoljno :) Pa dokle da podržavamo pravljenje lakrdije od države??????
prije 10 godina se sprdalo na racun travnickog univerziteta, ali ovaj tuzlanski polako zauzima mjesto u vicevima. ocaj i katastrofa, mjesto gdje pavijani iz istocne bosne koji su okupirali tuzlu dobiju diplomu za par dana...
Odoh ponovo da se upisem, nek se broji 👌
Ne ulazeći u prenos ispita zbog korone, činjenica je da na iole uglednim univerzitetima nije moguće upisati narednu godinu bez da si očistio godinu, a max broj polaganja ispita po jednom predmetu je tri. Samo po tome se vidi kako je visoko školstvo u BIH shebano, i proizvodi masu tupavaca sa diplomama koji su jedva od 20-tog puta položili neki ispit
Uz to ograničenje od max tri polaganja po ispitu dolazi i mjera da ako padneš na bilo kojem ispitu tri puta uzastopno gubiš pravo studiranja tog smjera u toj državi. A najvažnije, student samo pri upisu kaže svoje ime i prezime, nakon toga se koristi samo njegov broj na pismenim ispitima, a usmenih uopšte nema. Postotak manipulacije: minimalan. Pred ispite neko od zaposlenika (ne prof niti asistent) kontroliše Uni-iskaznicu sa brojem (koja je bez foto) sa ličnom kartom studenta
@kolorit Apsolutno tačno, ali sve te države imaju kontrolirane ispite u vidu težine i mogućnosti studenata da ih uradi u predviđeno vrijeme, nema korupcije ni predodređenih procenata prolaznosti kao u BiH (često 15-20%) već je prolaznost na većini istih 80% ili više. Dalje, ako padneš ispit 2. Pu oformi se komisija i procijeni se da li je sve regularno i profesor više nema utjecaja na bodovanje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma dajte svima diplome i zavrsena prica. Ionako se slabo sta nauci na tim univerzitetima. I ono sto se uspije nauciti je zastarjelo i nema nikakve prakticne koristi danas.
@toh Ko ne studira na UNTZ nema pojma koje je to sranje. Nastava i praktične vježbe su nikakve. Ispite polažu oni koji ni jednom, godinama nisu došli na predavanje ili vježbe a mi hudi koji smo nepoznati prokrvarismo od patnje.
Universitet u 2020 nema Moodle nego ministarstvo im to mora omogućiti. Sramota, studenti moraju položiti ispite svejedno bili oni 2 ili 3 godina ispite im ne mogu pokloniti. Da sam ja student počeo bi se buniti što nemam nastavu i ne dobijem mogućnost da radim ispite. Realno za 90% predmeta se može uraditi online nastava. Za one koje ne može njih je trebalo staviti u sljedeći semestar a uzet one iz sljedećeg semestra za koje može i sad ih predavati i polagati.
Na osnovu čega sve su dobijali bezuslovne ranijih godina, proglašenje vanredne situacije za vrijeme trajanja semestra im dodje nesto kao zicer. U svakom slučaju mač sa dvije oštrice. Prvo mozes fino babi i mami reci da si dao uslov i da je biloo teeeskooo, ali bi ga dao i regularno, pa ćeš potom naredne tri godine zaglaviti na sljedećoj.
Najbolje im dajte diplome odmah ha ja haha
Kad sam ovo negativno komentarisao dobio sam hrpu minusa, ko biva treba pustiti djecu bas su se napatili ... za ova dva mjeseca mogli smo nauciti da postanemo doktori nauka
@TOZ Kako da ne..Inače svi mi studenti kod kuće imamo laboratorije pa tako smo mogli savladati vježbe..
Izgleda da djeca naših političara nisu dali uslov za prelazak u narednu godinu. To su djeca koja moraju završiti fakultete, pa makar zbog njih morali i zakone mijenjati.