{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Univerzitet u Tuzli promovisao 27 doktora nauka

18.12.2014. u 11:59
119
33
Univerzitet u Tuzli promovisao 27 doktora nauka
119
Univerzitet u Tuzli u okviru obilježavanja 38 godina uspješnog postojanja i rada danas je promovisao 27 doktora nauka.
Riječ je o 25 doktora nauka koji su to zvanje stekli u 2014. godini i dva doktora nauka koji su to zvanje stekli u 2013. godini.

"Za nas je ovo značajan dan, jer poslije 1.865 dodijeljenih diploma na dodiplomskom studiju i promocije 233 magistra, danas promovišemo i 27 doktora nauka. U 38 godina rada Univerzitet u Tuzli je iškolovao blizu 700 doktora nauka i to je podatak kojim se posebno ponosimo. Diplome su naš izlazni rezultat, a promocijom doktora nauka obogaćujemo naučni potencijal Univerziteta u Tuzli“, kazao je rektor tuzlanskog univerziteta prof. dr. Enver Halilović.

Zvanje doktora nauka na Univerzitetu u Tuzli su stekli: Jasmina Smajić, Alen Karić, Hasan Karahasan, Senad Salkić, Aleksandar Vujadinović, Eldina Malkić Salihbegović, Elvedin Trakić, Jasmina Alidžanović, Erna Emić, Sergije Marković, Svjetlana Mujagić, Asmir Hrustić, Dževad Džananović, Asmir Fajić, Anhel Kohul, Krešimir Lacković, Nidret Ibrić, Jasna Hivzefendić, Eldar Goletić, Nermin Toromanović, Jasmina Klebić, Tarik Huremović, Izudin Delić, Lana Lekić, Husni Ismaili, Sadik Ahmetović i Lejla Terzić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: