Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...saće osut magistri i doktori kladioničkih nauka...
Oplakah!!!
Kako je krenulo BiH ce biti najobrazovanija zemlja Balkana ! Necemo imati automehanicara, stolara, zlatara, tokara, vodoinstalatera ..... Ali zato socijalnih radnika, profesora geografije, politologa, pravnika ....
eno ti dva metalosjeka isjekli ljude po tramvaju pa pušteni kući. Bili na praksi :D
Tacno tako, svi hoce fakultetsku diplomu :-) Nista protiv toga , nek se studira, samo kasnije placu nema posla , kriva im drzava , kriv sistem, ali su i sami krivi jer jednostavno nema toliko radnih mjesta . Ti kad zavrsis dobar zanat, posla uvijek ima.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
koji stručnjaci , a privreda = SREDNJI VIJEK
je li diplomirala isto moja mirela preko kurca od onog glavatog sto je ozeni haha
I hajde sad svi kod foto Aksamije...
Mi u BiH baš nemamo mjeru ni u kojem segmentu života i rada. Imamo najviše nezaposlenih, penzionera po jednom zaposlenom, ljudi ispod praga siromaštva, ministara i političara, zaposlenih na državnim jaslama, zločinaca, ratova i ubijenih u njima, univerziteta po planima i dolinama, ...... e, pa neka nam i magistara koji će raditi vjerovatno po kladionicama, kruzerima ili će u najgorem slučaju naći posao u Aidi, Polihem-u, Livnici Tuzla, Diti, .......................... Gdje li će nam biti KRAJ?
U znanju je snaga, u znanju je moć, učite djeco dan i noć! Nadam se da će jednog dana proći ova ružna vremena i da će naši školovani diplomci iz svih struka doći do izražaja. Želim da im se njihov trud isplati. Kada se njima bude isplaćivao njihov trud i kada budu unovčili svoje znanje, svima će nam biti dobro. Dotle, čekajmo u ovom sivilu koje nam je obavilo našu BiH. Možda ovi školovani mozgovi, kojih nije malo u našoj Državi, nešto pokrenu nabolje. Stanje se mora mijenjati!
Ista prica vec 20 godina, i vjerovatno sljedecih 50. Njima, i svima nama jedini izlaz je bjezati odavde. Ovdje mozda nasi praunuci jedino budu docekali bolje vrijeme, a mozda ni oni.
whey, nisi u pravu. Naša inteligencija se ne treba i ne smije odlijevati u tuđe zemlje. To je naše bogatstvo. Inteligencija MORA da se zatalasa i mijenja postojeće stanje.
e ovo su magistri a ne onih 6127 ispijaca kafa u Sarajevu..bravo Tuzla
Divi ove Amre, magistrar sad...vazda jevolila da ga primi
Bravo, obrazovanje jedini pravi put!