{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Univerzitet u Tuzli bogatiji za 3.000 brucoša

17.9.2012. u 12:25
0
29
Univerzitet u Tuzli bogatiji za 3.000 brucoša
0
Tradicionalnom manifestacijom u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli danas je označen početak nove akademske školske godine.
Univerzitet u Tuzli u novu školsku godinu ulazi s novih 3.000 brucoša kojima je rektor prof.dr. Enver Halilović zaželio uspješno školovanje.

"Svaka generacija studenata unosi nešto novo u život Univerziteta u Tuzli. Ova generacija će vjerovatno imati veću mogućnost za bolji studij. Imat će više prostora i opreme te adekvatno nastavno osoblje. Očekujem da će se tokom školovanja osposobiti za život u društvenoj zajednici u kojoj će sami izgraditi sopstvene vještine, ali i u zajednici koja će biti uisitinu zasnovana na znanju i sposobnosti pojedinaca", rekao je rektor Enver Halilović.

Rad Univerziteta u Tuzli se finansira novcem iz bužeta Tuzlanskog kantona, a pomoćnica resorne ministrice Mersija Jahić je obećala kako će Ministarstvo nauke, obrazovanja, kulture i sporta kao i ranijih godina podržati rad visokoškolske ustanove.

Univerzitet u Tuzli sačinjava 12 fakulteta i Akademija dramskih umjetnosti, a procijenjuje se kako je broj studenata oko 15.000. Brucoši su iskazali svoje zadovoljstvo što će nakon položenih ispita početi studirati i ostvarivati svoje snove. Mnogi od njih, kako su nam rekli, upisali su studijske odsjeke, odnosno zvanja o kojima maštaju još od djetinjstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: