Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo ko vic. Kaze istrazivanje na Univerzitetu koliko treba student da nauci japanski jezik. Otisli na medicinski fakultet i pitaju studenta: Koliko ti treba da naucis japanski jezik. Student ce: Pa oko tri do cetiri mjeseca. Pitaju studenta elektrotehnike isto pitanje. On ce: Pa sa jednim ozbiljnim radom treba mi sest mjeseci. Pitaju poslije toga i studenta ekonomije isto pitanje. A on ce: Pa ako je ispit sutra, odoh ja uciti.
sad nesto razmisljam da otvorim skolu jezika ovdje u Paragvaju... Sem 3 konstitutivna jezika u BiH fantasticno se sluzim i crnogorskim (narocito kad odmaram).. engleski mi je odlican (fala obrazovnom sistemu bivse Juge..tek poslije sam shvatio koliko smo mi jacu skolu imali od drugih), njemacki je na nivou B2 a spanski mi je sad kao i maternji..portugalski sam naucio zbog brazilaca i posla.. jos ako naucim i taj japanski, pa gdje ce mi biti kraj :D
Dobar je i današnji obrazovni sistem što se tiče stranih jezika. imaš pravo 2 učit pored maternjeg najčešće engleski i njemački, čujem imaju ruski negdje u RS-u.
E taman ... Japan je dovoljno daleko odavde.