Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mijenjati obrazovanje pod hitno. Studiranje sve svelo na memorisanje i ucenje napamet po metodama starim 50 godina...
zasto gubiti vrijeme na studiranje...kada se moze kupiti i vise diploma... osmica
Ev država kobajagi nešto zna,što opet nije poznato svjetskim obavještajnim službama tipa mossad cia mi6 itd. koje imaju puno povjerenje i saradnju sa Osmanom....neg deder nam reci inače koji se faks završi za šefa tajne službe?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne znam za ostalo, ali je autor sto se tice arapskog jezika i Fakulteta islamskih nauka fulao. Na FIN-u ne postoji odsjek za araski jezik kao sto postoji na Filozofskom, vec se izucava kao predmet...kao sto se izucava i engleski. Tako da je autor komotno mogao napisati i da se engleski duplira na skoro svim odsjecima i fakultetima, slijedeci tu logiku.
Zaboravio si napomenuti nepotizam. Zaposljavanje kcerki i sinova profesora, i istalih clanova porodice.
Fantastična analiza stanja na UNSA. Nažalost, katastrofalna kadrovska politika vodi UNSA u nestanak. Vjerujem da se ništa slučajno ne dešava. Ne terba nama Dodik, sami ćemo mi....
UNSA je najgori a skrijelj najgori ikada
Rifat Skrijelj je zlo.Ejup Hanic i sin pljackaju studente a ne daju im znanje.Uzas.Studentima predaje ko i kad hoce,nemaju praksu,cisti kriminal!!!
U ovom textu ima dosta netačnih informacija i trebalo se ozbiljnije pristupiti kritici na račun UNSA. Danas nažalost neće niko da uči. Upisuju se privatni fakulteti da bi se sa što manje znanja i napora stekla diploma. Uči se zbog ocjena ne zbog znanja. Ovo je naročito izraženo kod nas u Bosni gdje društvo dotaklo samo dno!
Ne postoji institucija koju nam nisu unistili,ne postoji.Meni se nas narod gadi,kako je moguce da ljudi sami sebi zele toliko zlo i nazadovanje,kako? Kako je moguce da je politika bas sve kupila,usutkala i unistila,kako niko nema muda da odbije "nemoralne" ponude?
Bolje da su formirali Fakultet za informatiku a ugasili smjerove na ETF-u i PMF-u.
Pa politika diktira pravila, podobni upravljaju i odlucuju, sta ocekivati? Ovo sto ste napisali nije ni 1% shita koji se na UNSA desava.
Država ide stazama GRAS-a.
Dovoljno je pogledati zapošljavanja sa univerziteta i potpuno jasna će biti propast visokog obrazovanja. Ljubavnice, djeca ljubavnica, retardirani djeca, djeca od rodbine - jer tu ne moraju ništa ni znati ni raditi, ... Postoje dekani koji su doveli kompletnu familiju pa ni ne dolaze jedni kod drugih jer su na poslu stalno skupa. Jel ijedan taj retardirani sin ili ljubavnica dobili otkaz? Nije i neće. Tu niko ništa ne radi i nikad neće. Zbog njih smo na birou ili u EU.
120 miliona daje iz budžeta kantona sarajevo. Dobar dio studenata dolazi iz drugih kantona. Ispade da kanton Sarajevo školuje studente iz drugih kantona. Na ovu sumu treba dodati i školarine jer neki plaćaju više manje te ono za biblioteku. Nabere se tu para
Državni univerziteti će biti samo gori i gori - zato što je politika podobnih klimoglavaca ušla na velika vrata 95-te godine. Na državnom fakultetu je jako bitno - ko si, šta si, ko su ti roditelji i čime se bave, kojoj stranci pripadaju, koliko imaju para i ono najvažnije, koje su vjeroispovjedi. To je zato što su SELJAČINE koje predaju na državnim univerzitetima uzele furseta - maksimalno. Obični smrtnik tu nema šta da traži.
Cijene ispita se znaju, kao što ste zna i ko su posrednici. Ako nemaš love da platiš - možeš lijepiti postere za predizbornu profesoru, ako si žensko, možeš i da raširiš koljena. Sve se zna, imaju čak i prepiske preko vibera - ima cijenovnik za sve. I sve dok su vam Durmišević i Lučić "uvaženi akademski građani" - nek vam je tako i još gore. Sve po zaslugama!
SINDIKAT NEKA TUZI REKTORA NADLEŽNOM SUDU DA JE USPOSTAVIO SISTEM KOJI BIRA SAM SEBE. POZITIVNIM EPILOGOM TAKVE TUŽBE 2004 SRUSEN JE IZUDIN KAPETANOVIC U TUZLI. INACE BI I DANAS BIO REKTOR. DODUŠE, ZAVISI I CIJE JE PRAVOSUDJE U SA... AL NECE STOKA NISTA KONKRETNO, LAKSE JE TUCI PO TASTATURI.
Znanje je u praksi, sama teorija ništa ne vrijedi... Čovjek po znanju živi život. Ne treba puno pameti da se vidi u kojim zemljama se živi po znanju. ...
Predlažem - McGraw Hill stil udzbenika kao nastavnog sredstva, vise casova interaktivnih vjezbi....