{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Univerzitet u Bihaću dobio novu opremu, u toku edukacija uposlenih

F
29.3.2015. u 14:09
2
3
Univerzitet u Bihaću dobio novu opremu, u toku edukacija uposlenih
2
Univerzitet u Bihaću dobio novu opremu, u toku edukacija uposlenih
Pored zdravstvenih ustanova na području Unsko-sanskog kantona (USK), kroz povoljan austrijski kredit, opremaju se i članice Univerziteta u Bihaću. Za razliku od zdravstva, gdje je isporuka opreme još uvijek u toku, sva oprema nabavljena u okviru projekta "Modernizacija Univerziteta u Bihaću", u vrijednosti od oko pet miliona eura, isporučena je.
"Predstavnici austrijske firme, zadužene za nabavku opreme u okviru projekta, trenutno vrše edukaciju uposlenih na fakultetima, a nagledaju i proces instalacije u kojem ima određenih poteškoća", izjavio je za Fenu rektor bihaćkog Univerziteta, prof.dr. Refik Šahinović.

Po njegovim riječima, problem je nastao jer je u USK-u na snazi odluka o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca ove godine, tako da nema sredstava da se adaptiraju određene prostorije za smještaj opreme, posebno nekoliko aparata, koji su velikih gabarita i vrlo su osjetljivi.

Šahinović dodaje da je najveći dio opreme trenutno smješten u laboratorijama. Iako je ugovorom precizirano da bi se oprema trebala početi koristiti do kraja maja, zbog problema oko instalacije, u dogovoru s dobavljačima, taj rok prolongiran je do polovine jula.

Pored toga što će članicama Univerziteta u mnogome olakšati rad, nabavka ove sofisticirane opreme vrlo je značajna, jer se ova visokoškolska institucija konačno nalazi u fazi akreditacije.

"Imamo informacije da je formirana Komisija eksternih stručnjaka za ocjenjivanje i reviziju kvaliteta i davanje preporuka o akreditaciji Univerziteta u Bihaću. Sada se vrši još samo provjera da nema nekakvih sukoba interesa redovnih članova komisije, ali i to će se za nekoliko dana riješiti", istakao je Šahinović.

Očekuje, kako je kazao, da se sjednica Komisije za eksternu evaluaciju održi maksimalno za mjesec dana, kao i da se za dva do tri mjeseca konačno završi faza akreditacije bihaćkog Univerziteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: