{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uništeni bilbordi HDZ-a 1990 najavljuju "vruću izbornu jesen"

17.9.2014. u 21:33
17
91
Uništeni bilbordi HDZ-a 1990 najavljuju "vruću izbornu jesen"
17
"Spaljeni i uništeni bilbordi HDZ-a 1990 ukazuju na vruću izbornu jesen u Bosni i Hercegovini", poručuju iz ove stranke i donose fotografije koje to dokazuju.


"Sve se stranke deklarativno ograđuju od prljave kampanje i uvjeravaju nas baš u suprotno – kako vode pozitivnu kampanju u kojoj su njihov program, sposobni kadrovi i jedinstvo na prvome mjestu", navodi se u saopćenju za javnost HDZ-a 1990 i poziva na zaustavljanje vandalizma.

Iz ove političke partije tvrde da nije riječ o spontanom gestu huligana ili nekih neodgovornih pojedinaca, te da tome svjedoči desetine uništenih bilborda na različitim lokacijama.

"Ovakvi postupci ne samo da nanose materijalnu štetu HDZ-u 1990, nego i cjelokupnoj Bosni i Hercegovini u smislu nanošenja štete u promociji bosanskohercegovačke demokracije u Evropi, ali i svijetu", kaže se u saopćenju.

"Pred nama su opći izbori na kojima će birači odlučiti u kojemu smjeru će krenuti Bosna Hercegovina i ovakvi postupci izravno ugrožavaju prava birača na objektivne informacije koje moraju dobiti u predizbornom procesu kako bi donijeli savjesnu i ispravnu odluku na dan izbora. Poruka koju ovim izborima Bosna i Hercegovina mora poslati međunarodnoj zajednici jeste kako su ovdje sukobi završeni i da smo odgovorno odlučili podvući crtu pod sukobe, podjele i konfrontacije, vrijeđanja i omalovažavanja drugih i drukčijih i okrenuli se stvaranju europske Bosne i Hercegovine koja će osigurati dostojanstven život svim njezinim građanima koji to itekako zaslužuju. U trenutku kada je međunarodna zajednica pomalo razočarana i umorna od loših političara i politika, koje se vode u BiH, vrlo je važno pokazati kako smo spremni dostojanstveno organizirati i provesti najveći manifest demokracije, a to su izbori na kojima građani biraju one koji će ih zastupati", navodi se u saopćenju HDZ-a 1990.

Iz ove stranke apeluju na sve sudionike u izbornom procesu da također osude ovaj, kako kažu, do sada nezapamćeni čin paljenja bilborda i pozovu sve na razum i toleranciju kako se sličnim potezima ne bi trajno i nepovratno narušio proces demokratizacije društva pa samim tim i evropskih integracija BiH.

"Također, pozivamo sve nadležne državne organe da što prije istraže i podvrgnu zakonskih sankcijama počinitelje ovih događaja jer bi ovakvo ponašanje u daljnjem tijeku kampanje moglo eskalirati, a samim time nanijeti štetu ugledu BiH u međunarodnoj zajednici", istaknuto je u saopćenju za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: