Padovi svakodnevnica
111

Uništene ploče na šetnici u centru Zenice predstavljaju opasnost za građane

Piše: E. M.
Šetnica u centru Zenice (Foto: E. M./Klix.ba)
Građani Zenice koji svakodnevno koriste korzo u centru grada posebnu pažnju mjesecima obraćaju na uništene kamene ploče na šetnici koje predstavljaju ozbiljnu opasnost.

Svakodnevna spoticanja i padovi Zeničana duž ulice Maršala Tita u Zenici na dionici od Kamenog mosta do Carine su svakodnevnica, posebno za starije Zeničane koji jedva mogu uočiti neravno postavljenu, odnosno ispupčenu i uništenu kamenu ploču na šetnici.

Redakciji portala Klix.ba obratilo se nekoliko čitatelja koji su ukazali na ovaj problem s kojim se suočavaju već mjesecima. Nadležni su više puta vršili sanaciju oštećenja, ali ista traju do prve kiše kada je šetnja ovom ulicom skoro pa nemoguća. Kretanje kolicima za bebe je moguće samo uz slalom između dotrajalih ploča.

Jedan od prioritetnih projekata Gradske uprave Zenica prošle godina bio je sanacija ove ulice u vrijednosti od 7.605 KM. Međutim, godinu dana poslije spoticanja i padovi Zeničana su svakodnevnica, a na potezu su nadležne službe koje u hitnom roku moraju riješiti ovaj problem kako bi pomogli sugrađanima da sigurno šetaju centrom grada.