Uslijed nevremena
0

FOTO / Uništen most u kozlučkom naselju Marhoši

FENA
Mjesna zajednica Kozluk ovih dana pogođena je elementarnim nepogodama koje su uništile i razorile veoma bitnu infrastrukturu. Najviše je pogođeno naselje Marhoši u kome je uništen most preko rijeke, tako da je ovo naselje odsječeno od komunikacije s ostatkom mjesta, što predstavlja ogroman problem za sve stanovnike Marhoša.

Također su uništeni i ostali lokalni putevi koji povezuju naselje Jedren, Luke, Starača i Slana Bara. Isto tako je i nekoliko dunuma poljoprivrednog zemljišta potopljeno. Kozlučani se trenutno nalaze u bezizlaznim situacijama, budući da se Kozlučka rijeka također izlila. Iako su se ove poplave desile prije dva dana, niko od nadležnih institucija nije izašao na teren da uvidi stvarno stanje te da izvrše procjene nastale štete.

Kozlučani čija su polja pod vodom, kao i stanovnici Marhoša koji do centra Kozluka moraju pješačiti preko njiva su očajni.

"Ovakvo stanje i nebriga nadležnih organa, pokazuje da smo prepušteni sami sebi. Ukoliko se pod hitno niko ne obrati kako bi smo zajedničkim snagama sanirali štetu, mi ćemo morati poduzeti konkretne mjere“, ističe Nijaz Marhošević, mještanin Marhoša, saopćeno je iz informativne službe Općine Zvornik.