BiH
0

UNIQA obradovala više od 50 povratnika bez prava na zdravstvenu pomoć

.
Protekle sedmice, UNIQA osiguranje je za preko 50 povratnika bez prava na zdravstvenu pomoć osiguralo specijalističke preglede i doniralo potrebne lijekove, u saradnji sa udruženjem studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu BOHEMSA.

U okviru projekta "Pomoć udaljenim selima" koji ima za cilj zdravstveno zbrinjavanje povratnika bez prava na zdravstvenu zaštitu, ovu dragocjenu posjetu imali su stanovnici općine Sokolac, iz sela Šahbegovići, Ketenovići, Turkovići i Meljine. Njima su na raspolaganju bili studenti Medicinskog fakulteta, te šest doktora specijalista, koji su obavili opšte ljekarske preglede, internističke i kardiološke preglede, i podijelili odgovarajuće lijekove.

Prema riječima Ene Omeragić, iz marketing odjela UNIQA osiguranja, ovaj projekat je dio kampanje "Zdravlje bez granica".

"Pored promocije naših novih proizvoda Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, željeli smo u okviru kampanje omogućiti zdravstvenu uslugu za ugrožene kategorije stanovništva kojima je ovakav vid pomoći najpotrebniji", istakla je Omeragić, napominjujući da je akcija osim edukativnog djelovanja na svijest mještana o važnosti zdravstvene zaštite, predstavljala i edukaciju o aktuelnim, zaraznim i čestim bolestima, kao i kako živjeti sa dijabetesom.

"Poznata je izreka da zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu i nadamo se da smo pored osmijeha na lica stanovnika i stanovnica ovih udaljenih sela donijeli i korisne informacije za njihovo zdravlje", zaključila je Omeragić.

Predsjednica Udruženja studenata – BOHEMSA, Amila Hadžić je izjavila kako je ovaj projekat, realizovan uz pomoć UNIQA osiguranja, korisna praksa za studente Medicinskog fakulteta, a u cilju njihovog profiliranja u dobre i globalno osviještene buduće doktore.