Predstavljen novi program
0

FOTO / Uniqa jedina u BiH osigurava liječenje u inostranstvu

Klix.ba
Na konferenciji za medije održanoj danas u hotelu Evropa Uniqa Osiguranje predstavilo je nove proizvode Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja - Uniqa Vital program. Posebno je naglašen program Vital Elite koji omogućava liječenje u inostranstvu.
Prestavljen program Uniqa Vital (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Prestavljen program Uniqa Vital (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predstavnici kompanije objasnili su novinarima i potencijalnim klijentima da Uniqa Vital Dobrovoljno zdravstveno osiguranje omogućava bržu i jednostavniju zdravstvenu uslugu, bez dugotrajnog čekanja, u medicinskim ustanovama po izboru klijenta ili u Uniqa mreži 35 ugovornih medicinskih ustanova širom Bosne i Hercegovine. Proizvodi u okviru ovog programa prilagođeni su kako finansijskim mogućnostima, tako i potrebama klijenata.

Prema riječima direktorice Uniqa Osiguranja Senade Olević, povjerenje ukazano od strane klijenata potaknulo je ovu osiguravajuću kuću da razvije i poseban Vital Elite program.

"Vital Elite je jedinstven proizvod na našem tržištu, a Uniqa Osiguranje je prva osiguravajuća kuća u našoj zemlji koja je ponudila ovu vrstu usluge. Naime, Vital Elite obezbjeđuje pokriće za vanbolničko i bolničko liječenje zbog bolesti i nezgode u zemlji, te bolničko liječenje u inostranstvu", rekla je Olević.

Direktorica Uniqa Osiguranja Senada Olević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Direktorica Uniqa Osiguranja Senada Olević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sa jedinstvenim pokrićem, koje uključuje 18 osiguravajućih rizika, Uniqa Osiguranje u potpunosti preuzima brigu o zdravlju klijenta u BiH i u svim zemljama Evrope.

Pored ovog proizvoda, Uniqa Vital ponuda uključuje i proizvode dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja sa ili bez participacije osiguranika, te sa opcijom preventivnih pregleda.

"Prilikom razvijanja našeg Vital programa, vodili smo računa o svim kategorijama stanovništva. Osiguranik sam bira opseg zdravstvene zaštite, a polise je moguće zaključiti sa godišnjom premijom već od 60 KM", istakao je Feđa Morankić, izvršni direktor Uniqa Osiguranja.

Prednosti programa objasnio je i Feđa Morankić, izvršni direktor kompanije (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Prednosti programa objasnio je i Feđa Morankić, izvršni direktor kompanije (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Uniqa Osiguranju ističu da je jedna od njihovih prednosti i austrijsko iskustvo i znanje jer je UNIQA vodeća osiguravajuća kuća na matičnom tržištu Austrije u segmentu Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.