Poslane poruke mira
180

Unija studenata Anadolije u Zenici organizovala iftar za 400 postača

Piše: E. M.
Večerašnji iftar u Zenici (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Večerašnji iftar u Zenici (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U organizaciji Unije studenata Anadolije večeras je u Zenici pripremljen iftar za 400 postača, a sve u sklopu događaja koji je realiziran u još 15 gradova.

Sofra bratstva koju realiziraju anadolski studenti kojima je cilj "izbrisati" geografske granice i pomagati studentima i muslimanina širom svijeta, a koja je održana u Zenici, samo je jedan od događaja koji je večeras organizovan u 15 država i 20 gradova.

Podršku u realizaciji večerašnjeg iftara kojem su prisustvovali građani Zenice pružili su članovi Akosa i Odreda izviđača Sebilj iz Sarajeva. Starješina Odreda Amar Adilović je izjavio kako su večeras za postače pripremili i izviđačku kafu.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

"Mi smo došli kao suorganizatori Akosa da pomognemo logističku organizaciju iftara od pripremanja mjesta za iftar i samog iftara zs oko 400 postača. Pravili smo i izviđačku kafu, a ovo je bila jedinstvena prilika da budemo od koristi ljudima i treniramo disciplinu", kazao je Adilović te dodao da mu je drago što su bili dio večerašnjeg događaja.

Predstavnik Unije studenata Anadolije Mehmed Dulgar je obraćanju prisutnima istakao želju da svi šire dobro u svijetu.

"Mi večeras pravimo iftar u još 15 država gdje na sofri bratstva okupljamo stotine postača. Želimo da kroz naše iftare svijetu donesemo nafaku, bratstvo i blagostanje. Želimo širiti ove vrijednosti i preko granica koje je neko nacrtao, a koje želimo na ovaj način da izbrišemo", kazao je Dulgar.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Naredne godine cilj organizatora je iftar organizovati u još nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini.