|

UNHCR: Neophodan održiv povratak u RS-u

UNHCR: Neophodan održiv povratak u RS-u
0
F
FENA
7.12.2011. u 18:51
0
komentara
0

dijeljenja
UNHCR: Neophodan održiv povratak u RS-u Davor Čordaš
Predstavnik UNHCR-a za BiH Andrew Mayne, u razgovoru s entitetski resornim ministrom, ukazao je na značaj projekata održivog povratka u RS-u, te naglasio da je uz saradnju svih domaćih i međunarodnih institucija, posebno značajna aktivna uloga općina u kojima se projekti implementiraju.
Ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS-a Davor Čordaš je ovom prilikom istakao da u izbjegličkim kategorijama ima dosta porodica u stanju socijalne potrebe, te starijih osoba i samaca.

Dosadašnja saradnja resornog ministarstva i UNHCR-a je ocijenjena veoma uspješnom, a rečeno je da će novi projekti otvoriti mogućnost trajnog rješavanja izbjegličkih i povratničkih pitanja za veliki broj porodica iz ove kategorije.

“To se posebno odnosi na CEB projekat koji obuhvata porodice u kolektivnim smještajima i jedan dio socijalno najugroženijih porodica u lokalnim zajednicama, te regionalni projekat 3x4, koji bi omogućio trajno stambeno zbrinjavanje izbjeglica i raseljenih država u regionu (BiH, Hrvatska, Srbija i Crna Gora), koji žive u kolektivnim i drugim vidovima alternativnog smještaja”, saopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS-a.

Ministar Čordaš i savjetnik predsjednika RS-a Miladin Dragičević, koji je prisustvovao ovom sastaku, naglasili su da nema prepreka za funkcioniranje Komisije za izbjeglice BiH i Fonda za povratak BiH, kako bi se projekti uspješno implementirali, bez obzira na neformiranje Vijeća ministara BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.