Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne dajte da Reis Kavazovic sjedi kraj vlaskog episkopa Grigorija.
miran keru!
@moaner57 Tata ti je ker, slinavko jedan slinavi. Tako pricaj sa svojim drugarima na velikom odmoru. Ovo je Klix. Ovdje razgovaraju fini, pristojni ljudi, gospodskih manira. Dzukelo jedna nevaspitana.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
SARAJEVSKE KUJUNDŽIJE: Među tim zanatlijama sa Baščaršije su kružile povremeno priče da su se u oba velikaka rata međusobno ubijala braća po Dunjaluku. Taj rizik i sada postoji: Više besmislena nego opravdana su pored mnogih i posljednja zatezanja među stanovnicima stanovnika između Atlantika i Urala.
NAŠA ZAJEDNIČKA IMENA, PREZIMENA (PRVI DIO): Osobe Richard (Njemački Wagner i Britanski Lavljeg Srca), te Jakob (Njemački) ili Jakub (Turski), zatim Isus (kršćanski) ili Isa (Arapski) te Isak Newton (britanski),
NAŠA ZAJEDNIČKA IMENA, PREZIMENA (DRUGI DIO): Ferdinand (američki, njemački i austrijski), Porše (italijanski, francuski i njemački), Albert Zdrojewski (Ruski, Njemački i Poljski)... Sve su to samo neki od mnogih primijera multikonfesionalnosti i izmiješanosti starog i novog svijeta i prije 1914-e godine.