{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UNEP i Sarajevo Film Festival u misiji za očuvanje životne sredine

6.8.2015. u 12:43
13
1
UNEP i Sarajevo Film Festival u misiji za očuvanje životne sredine
13
UNEP i Sarajevo Film Festival započeli su ove godine značajnu saradnju u okviru koje će tokom trajanja Sarajevo Film Festivala biti realizovana serija događaja fokusiranih na životnu sredinu, turizam i umjetnost.
Jedan festivalski dan bit će posvećen upravo zaštiti životne sredine. Tačnije, Enviro Day/ PriroDan na Sarajevo Film Festivalu biće obilježen 17. avgusta i u okviru tog projekta biće realizovan različit sadržaj. Program će započeti u 12 sati u multiplexu Cinema City gdje će biti prikazan dokumentarni film o biodiverzitetu u BiH, rađen u produkciji UNEP-a.

Nakon projekcije filma, u 13 sati, bit će održana panel diskusija, na kojoj će učešće uzeti Martin Schieder (delegacija EU u BiH), Tim Clancy (Eco – turistički ekspert /"Terra Dinarica"), Jan Dusik (UNEP) i Vladimir Perović, reditelj. Moderatorica panela bit će novinarka Al Jazeera Balkans Dalija Hasanbegović.

UNEP u BiH nastoji biti pokretač promjena dominantnog stava o zaštiti i konzervaciji prirode u Bosni i Hercegovini. Saradnja sa Sarajevo Film Festivalom, kao vodećim kulturnim događajem u regionu i serija događaja koje će zajednički realizovati tokom trajanja Festivala, organizuju se sa ciljem promocije bogatih prirodnih resursa cijelog regiona, te kako bi zajednički ohrabrili ekološki osviješten razvoj u interesu i ljudi i prirode.

Uporedo sa ovim projektima koji će se realizovati sa UNEP-om, Sarajevo Film Festival planira i dodatne aktivnosti sa istim ciljem. U saradnji sa KJKP Park već protekle sedmice je započela akcija dodatnog uređenja zelenih javnih površina, koje se nalaze u blizini zvaničnih festivalskih lokacija. U okviru ove akcije započelo je ozeljenjavanje površine koja razdvaja Festivalski trg i Narodno pozorište. Više od 300 kvadratnih metara dobit će novi izgled.

Ovim akcijama Sarajevo Film Festival, KJKP Park i UNEP žele dati primjer kako se i jednostavnim projektima može mijenjati lice grada i uljepšati životna sredina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: