{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Unapređenje saradnje: Vijeće ministara i Vlada Srbije potpisali važne sporazume

4.11.2015. u 13:14
20
50
Unapređenje saradnje: Vijeće ministara i Vlada Srbije potpisali važne sporazume
20
Predstavnici Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije potpisali su u zgradi institucija BiH četiri sporazuma i to o traženju nestalih osoba, o očuvanju mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, o saradnji u oblasti telekomunikacija i o saradnji u oblasti zaštite okoliša.
Nakon održane zajedničke sjednici Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije predstavnici organa izvršne vlasti dviju zemalja pristupili su potpisivanju četiri važna sporazuma i to Protokola o saradnji u traženju nestalih osoba, Memoranduma o razumijevanju u području telekomunikacija, Protokola o saradnji na očuvanju mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, te Sporazuma u području zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Na dnevnom redu ove institucionalno značajne i simbolički važne sjednice dviju vlada našao se veliki broj tačaka dnevnog reda iz različitih oblasti vezanih dominantno za bilateralne teme, ekonomsku saradnju i kvalitetniji protok robe.

Podsjećamo, srbijanska delegacija dočekana je danas uz najviše počasti na Trgu Bosne i Hercegovine, a premijer Srbije Aleksandar Vučić zajedno s predsjedavajućim Vijeća Zvizdićem poklonio se zastavi BiH.

Ovom sjednicom poslata je poruka kvalitetne saradnje dviju prijateljskih i susjednih država, koje su jasno opredijeljene za evropske integracije, te žele bazirati odnose na razumijevanju, uvažavanju i pomirenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: