{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Unakrsnim ispitivanjem Ekrema Suljevića nastavljeno suđenje Karadžiću

S
6.9.2010. u 10:23
0
2
Unakrsnim ispitivanjem Ekrema Suljevića nastavljeno suđenje Karadžiću
0
Unakrsnim ispitivanjem Ekrema Suljevića nastavljeno suđenje Karadžiću
Radovan Karadžić (Foto: Reuters)
Pred sudskim vijećem Haškog tribunala jutros je, poslije dvosedmične pauze, nastavljeno suđenje bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.
Karadžić je nastavio da unakrsno ispituje nekadašnjeg pripadnika Odjeljenja za kontra-diverzionu zaštitu MUP-a BiH Ekrema Suljevića.

Tužilaštvo je, putem ovog svjedoka, u dokaze uvelo dokumente Vojske Republike Srpske, među kojima i naređenja nekadašnjeg komandanta Sarajevsko-romanijskog korpusa generala Dragomira Miloševića.

Povodom Suljevićeve izjave da ga je jedna Miloševićeva naredba zaprepastila, jer je rečno da se u naselju Hrasnica "izabere civilni cilj, tako da se izazove najveći broj žrtava", Karadžić je svjedoku dao da to naređenje pročita pred sudijama.

Suljević je prihvatio da se u naređenju ne pominju civili, dodajući da se "ne kaže ni vojni, već najunosniji cilj".

Odgovarajući na Karadžićevo pitanje da li je služio vojsku i zašto bi nekomo unosan cilj bili civili, Suljević je odgovorio da je "cijelo Sarajevo bilo cilj".

"Svi smo bili žrtve, u kući, na poslu, na pijaci, na putu od kuće do posla", rekao je Suljević. Karadžić je konstatovao da se "oko toga upravo i vodi ovaj proces - da li je Sarajevo bilo žrtva srpske vojske ili logor pun legitimnih ciljeva".

Unakrsno ispitivanje se nastavlja.

Karadžiću i njegovom timu odbrane sudsko vijeće je pauzu od dvije sedmice odobrilo radi pregleda audio i video traka generala Ratka Mladića, koje su, zajedno sa njegovim bieljžnicama, vlasti Srbije zaplijenile u kući njegove supruge Bosiljke u Beogradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: