Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Srbi su glup narod penzije im manje duplo nego u F BiH i ne bune se, kajla ih Dodik kako hoce, pokrade im crno ispod noktiju i sad da bi skrenuo paznju sa loseg stanja u Rs baca neku pricu o referendumu kako bi se pokazao kao neki srpski zastitnik i dobrodusnik. Srbi sto ste slijepi a oci imate, sto zivite 14 vijek a sad je 21 vijek, sto ste neobrazovani i limitirani a imate mogucnosti da se obrazujete, mucni te glavom a nemojte samo upijati lazi Miletovih nazovi slobodnih medija. Ovo nama iskrenim domoljubima itekako odgovara, Europa nam nije dala da !995. uzmemo Banja Luku sad imamo izgovor da je osvojio. Mozda je suludo, ali Milorad Dodik je najbolji cuvar Bosne i Hercegovine, jer dok je njega bit ce i paznja medjunarodne zajednice na BiH.
@071, \"I opet grijesis Hrvoje. Nisam sovinista\" Kako nisi šovinist kad drugima braniš da se izjasne kako hoće, Hrvate stavljaš pod navodnike i prijetiš protjerivanjem u Hrvatsku. Pa ti si sama definicija šovinizma, primjer ko iz čitanke.
@Bosanac na q.. cu de ti vidi gdje se djedose pare iz Federacije pa se onda brini o Srpskoj i Srbima
@ Hrvoje I opet grijesis Hrvoje. Nisam sovinista. Ja samo volim svoju Domovinu, kao sto Hrvati vole Hrvatsku i Srbi Srbiju. Jedina razlika je sto ja niti sam napao Hrvatsku, niti Srbiju, a Hrvatska, Srbija i domaci izdajnici mene i moju Domovinu jesu. Za Bosnu i Hercegovinu sam se borio i opet cu ako bude potrebe. Iskreno se nadam da do toga nece doci, jer i previse je krvi proliveno, a sve zahvaljujuci nikad dosanjanim snovima o velikoj Hrvatskoj i jos vecoj Srbiji. Nego, ne zivi u zabludi Hrvoje. Bosna i Hercegovina je neupitna i svi koji sanjaju da ce jednog dana zivjeti negdje drugdje, siroko im polje. Putovnicu u dzep i put pod noge. Ako mislite da ce vam negdje drugo biti bolje, pridruzite se naporima da Bosna i Hercegovina postane clanica EU i onda birajte mjesto boravka. Sretno vam bilo. \"Hrvati\" u Hrvatsku, \"Srbi\" u Srbiju, a vehabije u Saudijsku Arabiju.
@071, pa ti samo potvrđuješ ono što sam rekao. Nije uopće bitno jesi li ti bošnjački, hrvatski, srpski ili pak bosanski šovinist. Ono što ne valja nije prefiks \"bošnjački\" ili \"bosanski\". Ono što ne valja je što si ti šovinist. I upravo taj nedostatak tolerancije je razlog što je BiH crna rupa Europe. Nije problem više naroda, ta ima takvih država u EU koliko hoćeš. Problem je u tome što ti narodi ne mogu podnijeti da je netko drugačiji. Ti prvi ne priznaješ \"hrvate\". Ma vidi molim te. Ako se ja izjasnim kao Hrvat, tko si ti da mi to ne priznaš? Da me ne bi možda u zatvor zbog toga, ili možda tjerao u Hrvatsku? Ako se izjasnim da sam Marsijanac ili Indijanac, to je moje pravo. Hoću biti Eskim, pa što. Ne znam zašto misliš da je bosanski šovinizam manje loš od bošnjačkog?
@ hrvoje nemas ni ti pojma kako se ja osjecam i zasto uopste pisem. ne zelim da me bilo ko pogresno shvati, i meni smetaju radikali medju bosanskohercegovackim muslimanima, kao sto mi smetaju medju pravoslavcima i katolicima. termine \"bosnjak\", \"hrvat\" i \"srbin\" ne priznajem. sve koji se izjasnjavaju kao bosanci i hercegovci postujem, bez obzira na vjeroispovjest. na nasu zalost, okorjeli kriminalci pod maskama klerofasista nam trenutno vode glavnu rijec u zemlji, a narod kupuje njihovu suplju pricu i slijepo ih slijedi. nije mi lagumdzija nimalo drazi od tvog covica, ili dodika. nije i nece biti, sve dok ne dokaze na sudu da mu je obraz cist. ali, ipak moram priznati da mi je drago da ako nista brani jedinstvenu bosnu i hercegovinu i tu mu skidam kapu.
@071, ti znaš kako se ja osjećam? Nemaš ti pojma. Ja se ne osjećam stranac u svom Mostaru. Ja sam u Mostaru Mostarac, a u Hercegovini Hercegovac. Te vaše predrasude ostavite za internu uporabu. Ne smeta BiH ni Hrvatima ni Srbima. Jedino što smeta i Hrvatima i Srbima je velikobošnjački hegemonizam.
zao mi je i bosanskohercegovackih pravoslavaca i katolika. niko u bosni i hercegovini u ovom trenutku ne zivi bas najbolje, a sve zahvaljujuci politicarima koji spadaju u najkorumpiranije na svijetu. medjutim, bosanskohercegovacki muslimani bosnu i hercegovinu smatraju svojom domovinom i u njoj se, ako nista, osjecaju \"u svom - na svom\". za razliku od njih, pravoslavci i katolici osjecaju da pripadaju drugdje, jedni srbiji, drugi hrvatskoj, a tamo nisu dobro dosli. cast izuzecima koji su patrioti i koji ovu zemlju vole, koji su se za nju borili i koji se ovdje osjecaju sretnim. dobro znaju da im se snovi o pripajanju susjednim drzavama nikad nece ostvariti i to u vecini izaziva frustracije i do sad nevidjene psihicke tegobe. jedan os simptoma je nemogucnost da savladaju pravopis bilo kojeg od tri sluzbena jezika. koristim ovu priliku da izrazim svoju zahvalnost sad-a na bezrezervnoj podrsci nedjeljivoj bosni i hercegovini.
A stvarni problem GRADjANA jeste OHR,Visoki prestavnik,SUD i Tuzilastvo bih-e !!!
Samo da poručim Srbima, čuvajte tu RS ko oči u glavi! Kakve crne investicije? Samo hoće da vas namame, tako su i nas Washingtonskim sporazumom. Prvo kažu hajdete u Federaciju sa muslimanima, zauzvrat ide konfederacija sa Hrvatskom. Pa onda zaboraviše na konfederaciju ali kažu eto imate paritet. Pa onda Petrich i Ashdown u par koraka ukinuše i taj paritet i pretvoriše FBiH u bošnjački entitet. Sad nedavno Inzko krši ustav da bi napravio vladu bez onih koje su izabrali Hrvati. I još nam sole pamet da se odreknemo i jezika, i imena, da budemo \"građani\". Naravno ne objašnjavaju usput zašto ne ukinu federalne jedinice u EU, poput Katalonije, Škotske, Flandrije,... Zašto u EU nacionalni \"torovi\" a kod nas čista ljepota. Ma ja sam glasovao za tu neovisnu BiH, a danas želim neovisnu RS! Nek se bar netko spasi od islamo-fašizma.
Bahahahahahaa... Divi trola šo micašglu pred lijašima kvislinškim.
Stvarni problem BH je prisustvo i utjecaj tzv. Medunarodne Zajednice (citaj USA-a) u zemlji. U gotovoj svakoj zemlji u kojpoj su USA-a \"uvodile demokratiju\" nije se odmaklo dalje od rasula i korupcije. BH je igracka u rukama mocnijih drzava.------------ bila i ostala. A dok god bude tako, nista se tu nece moci promjeniti, nego se ce stalno iznova \"inscenirati\" sukobi i napetost. Drzava je postala igracka i zrtva USA vanjske politike.
Ma da samOje u Srbima problem ma odvr.atni ste vise zeleni . Sta kad bi vi prestali sa lazima i podvalama? Sta kad bi vi prestali sa etiketiranjem svakog ko ne misli kao vi sa cet.nikom i fasistom sta kad bi prestali sa vama sasvim normalnim najbolestnijim psovkama i pozivima za kl.anje. Sta kad bi prestali sa forsiranjem tog islama. Sta kad bi prestali sa majorizacijskim mokrim snovima. Sta kad bi priznali da ste isto tako odgovorni za ra.t kao Srbi nista manje Sta kad bi priznalida ste i vi cinili grozne gen.ocide izl.ocine..... E tek onda mozete ocekivati normalizaciju jer ruka ruku mije. Ne ide heeeljp heeeljp amerika naterajte ih da bude po nase.
Kad bi se bh. pravoslavci prestali smatrati strancima u državi BIH, sve bi došlo na svoje - ne bi više morali prekrivati slova BIH na tablicama svojih automobila, ne bi morali kriti svoje lične karte u zadnju stranu novčanika, ne bi se morali crveniti kad policajcu pokazuju vozačku i saobračajnu dozvolu na kojoj piše BIH, ne bi morali imati tuđe pasoše umjesto svog sa grbom BIH, ne bi se morali stiditi pred svojim bh. drugarima sa kojima su išli u obdaništa, škole i na fakultete, ne bi morali više nikome objašnjavati kako to da nisu Bosanci, a rođeni, žive u Bosni i cijeli svijet ih zove i smatra Bosancima, itd., itd...
Mi se vooolimooooo mi se vooolimooooo od ljubavi nase, niceg nema sladjeg, Mi se vooolimooooo mi se vooolimooooo niceg nema slaaaadjeeeeeeg... To je bosanski duh i filozofija... Darth Dodik i tamna strana moci sve vise slabe, gube argumente, postaju nasilni, destruktivni itd... Samo da ponovim: SVAKI POKUSAJ DJELJENJA BOSNE I HERCEGOVINE JE U PROSLOSTI ZNACIO KRVOPROLICE ILI PRIHVATIMO BOSANSKI DUH I ZAJDENO DO KRAJA ILI BELAJ DRUGE OVDJE NEMA A VI SVOJATAJTE TO MALO J.E.B.E.N.E ZEMLJE KOLIKO HOCETE NIKADA VAM USPJETI NECE RAZUME, PROBUDI SE U SELJACKIM GLAVAMA - PLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESEEEEEEEEEEE!!!
@ Lico ja... Kreni ne cekaj i ne pametuj