Zvanična odluka
18

Umjesto Radončića Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje će voditi Mandić

A. D.
Koordinaciono tijelo BiH
Koordinaciono tijelo BiH
Vijeće ministara BiH, na današnjoj 8. vanrednoj sjednici u Sarajevu, upoznao se sa Informacijom o povlačenju ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića sa pozicije predsjedavajućeg Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje.
Predsjedavajući Vijeća ministara i članovi zahvalili su se ovom prilikom ministru Radončiću na dosadašnjem predanom radu na mjestu predsjedavajućeg Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje i mjerama koje je poduzimao u cilju ublažavanja posljedica nastalih pandemijom virusa korona, saopćeno je.

Do odluke Vijeća ministara, funkciju predsjedavajućeg Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje obavljaće dosadašnji zamjenik predsjedavajućeg Koordinacionog tijela Aleksandar Mandić

Radončić je jučer obrazložio kako ne želi imati direktan doticaj s donacijama vezanim za epidemiološku krizu uzrokovanu širenjem koronavirusa.

Dodatno se oglasio kazavši da je jedini ministar i predsjednik stranek koji obavlja ovakvu vrstu posla, te da druge obaveze zahtijevaju njegov veći angažman.