Mjesto kulturnih dešavanja
0

FOTO+VIDEO / Umjesto narodnjačke Atile otvara se rock klub Johnny

Sarajevo-x.com
U Sarajevu će u subotu 4. februara biti zvanično otvoren Pro rock club Johnny, posvećen lideru legendarnog benda Azra Branimiru Johnnyju Štuliću. Klub će biti otvoren na Dolac Malti, na mjestu gdje je donedavno bio club Atila, u kojem su puštani narodnjaci.
Pro rock club Johnny je luksuzno opremljen dvoetažni objekt na 300 kvadratnih metara i zamišljen je kao mjesto kulturnih dešavanja u Sarajevu.

Na centralnom mjestu postavljena je bina na kojoj će redovno svirati rock muzičari iz regije, a već na otvaranju gosti će uživati u nastupu Blavorsa koji će repertoar prilagoditi osobi čije su fotografije postavljene na zidove.

Otvaranje kluba oduševilo je i Juricu Pađena koji ga je uporedio s idejom Paula Allena koji je otvorio Experience Music Project, muzej posvećen Jimmyju Hendrixu.

"To su legende i zaslužuju takav tretman", riječi su Jurice Pađena, koji je izrazio želju da svira sa Aerodromom. Sličnog stava je i Boris Leiner, nekadašnji član benda, koji je također izrazio želju da sa svojim bendom Pozdrav Azri nastupi u Sarajevu.