{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umjesto Karaya Kamela našli eksploziv

S
6.8.2009. u 13:58
0
19
Umjesto Karaya Kamela našli eksploziv
0
Umjesto Karaya Kamela našli eksploziv
Vlasenica
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) na području opštine Vlasenica pretresli su dvije lokacije u vlasništvu Bošnjaka zbog sumnje da se tu skriva odbjegli robijaš Karay Kamel bih Ali, poznat i kao Abu Hamza, potvrdila je Srni Tijana Savić, portparol direktora policije RS.
"Policija MUP-a RS tokom jučerašnje pretrage dvije lokacije na imanjima Bošnjaka u Vlasenici nije pronašla Abu Hamzu, ali je otkrila određenu količinu minsko-eksplozivnih sredstava", precizirala je Savićeva.

Ona je akcija pokrenuta nakon što je od MUP-a Federacije BiH stigla informacija o mogućnosti da se Abu Hamza nalazi na području opštine Vlasenica.

"Saradnja MUP-ova RS i FBiH odvija se kontinuirano. Važne informacije i podaci razmjenjuju se redovno", kaže Savićeva.

U Zenici je sinoć provedena bezuspješna akcija potrage za Karayem Kamelom bin Alijem, poznatijim kao Abu Hamza, koju su izveli pripadnici SIPA-e i specijalne policije federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na zahtjev federalnog MUP-a, a na osnovu naredbe direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, 3. avgusta raspisana je međunarodna potjernica za bjeguncem Bin Alijem, koji se, nakon dopuštenog godišnjeg odmora, 27. jula nije vratio u zatvorsku jedinicu KPZ Zenica.

Karay Kamel izdržava jedinstvenu zatvorsku kaznu od tri godine i deset mjeseci zbog razbojništva, prijetnji tužiocu i nasilja u porodici, nakon što je izdržao sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Arapa, poznatog kao Abu Velid.

Državljanstvo BiH dobio je naturalizacijom po osnovi učešća u jedinici "El mudžahedin" i ženidbom sa državljankom BiH.

Ministarstvo bezbjednosti BiH proglasilo ga je opasnim po nacionalnu bezbjednost, zbog veza sa terorističkim organizacijama.

Osuđen je na tri i po godine zatvora, zbog nanošenja tjelesnih povreda članovima porodice Kovač iz sela Brnjic kod Kaknja. Karay Kamel je već ranije osuđen u Tunisu na 12 godina zatvora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: